Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas cistio i spremo stalu za vikend stizu bikovi

Sad dosao sa groblja.Lepo vreme,puno ljudi....svi dosli da posete svoje bliznje koji vise nisu sa nama.Ali jedno ne moze a da se ne primeti obilje hrane i pica,dosta pijanih i raspolozenih faca.Prica i glasno smejanje na sve strane~SRBIJA!

Sad dosao sa groblja.Lepo vreme,puno ljudi....svi dosli da posete svoje bliznje koji vise nisu sa nama.Ali jedno ne moze a da se ne primeti obilje hrane i pica,dosta pijanih i raspolozenih faca.Prica i glasno smejanje na sve strane~SRBIJA!
sto rekao jedan moj drugar sajam prsute

Znas sta trenutno kod nas znaci rec vasario ?? To sad kod nas iz sale znaci nagrabusio .

Znam. Vašario može da znači dobio batina, ::vadjenje_repe:: zato sam i stavio smejuljka. Bio sam na vašaru danas, a šatora:veseljak::i :ppozdrav: sam se za svaki slučaj klonio tim pre što sam išao sam. Kupio sam komplet nove klinove za laku drljaču.

Koliko te izaslo to zadovoljstvo ,koliko klinova ?? Koju imas drljacu home made ili ?

Kupio sam deset Huđikovih po 120 dinara/kom. i pedeset komada "Plamen" Bečej po ceni od 80 dinara/kom. Dakle ukupno 1200 + 4000 = 5200 Niko ne daje popust osim Huđik neki simboličan(na 60 kom. naravno). Sad ću baš da vidim kako će da se troše. Radim eksperiment najskuplji klinovi na celom vašaru protiv najjeftinijih. Već sam uspeo sedam komada i da zamenim dok me nije jak pljusak oterao. Drljaču, setvospremač i valjak držim kod komšije pod vedrim nebom, pa mogu da petljam oko njih samo kad je lepo vreme.
Ne znam koje mi je marke drljača, ali ima očuvanu libricu pa ću pogledati jednom. Znam samo da je proizvedena u SFRJ. U pitanju je laka trokrilna drljača bez rotora. Ti rotori i farbanje su sledeća investicija u tu drljaču, Ranije sam koristio pozajmljenu četvorokrilnu bez rotora, ali mi se više sviđa trokrilna jer mogu brže da se krećem i višim stepenom prenosa tako da je što se potrošnje goriva tiče manje-više mindeđ(svejedno), a kvalitetnije se uradi kad ideš brže.
Kod mene trokrilna ima još jednu prednost. Uža je od traktora kad se sklopi pa može da prođe kroz moju kapiju za slučaj da me komšija otera jednog dana. Onda spremač ulazi sa skinutim rotorom, a glatki valjak na sokak pa ću plaćati komunalnu kaznu.

Poslednja izmena:
Novi valjci kod Tupanjca su 90 evra po komadu. U mom slučaju 270 i da kažem da imam laku drljaču k'o bombon. Skupo mi je to za sada, mada kad bi mi vratili neki koji mi duguju imao bih da kupim komplet novu trokrilnu drljaču sa rotorima, a kamo li same rotore. Cunjaću po otpadima u slobodno vreme.

Ma kupis lepo 6 lezaja 11206 od zmaja nisu skupi sa kucistima napravis osovinice ,i valjke sam napravis od flahova . Mi smo na poslu celu jednu tesku drljacu sve do detalja sami pravili . Izaci ce te jeftinije ,odnosno prvo stavi sve na papir pa ako nije neka velika razlika onda kupi . Samo smo se mi presli u preracunu tezine :osmeh: preteska je .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh