E danas mi najgori dan taman sve isplanirao kad u 8h ujutro mi zvoni mob komsija me zove gori mi kamara 1000bala sojine slame u zadnjem dvoristu on krenuo na posao i video,trka frka jedva spasemo mehanizaciju dojurile jos neke komsije sa traktorima kaci vuci tegli samo da se izvuce iz vatre najgore mi berac prosao njega su vatrogasci spasili kad su stigli.Ludnica pored mene zivi decko koji je zaostao u razvoju i jos povrh svega toga oboleo od piromanije za tri godine ovo je 4 put da mi zapali dvoriste i pre tri god mi zapali kamaru od 1200bala soje i tada zamalo 542 da mi izgori isto komsija dotrci sedne u njega upali ga i skloni a ja i otac tada kosili kukuruz,majka donela da jedemo a supruga sa dvoje male dece ostala kuci.Prosle godine mi zapali kukuruzovinu oko kuce jedva otac sa tanjiracom uspeo da ugasi vatru oko kamare dok vatrogasci nisu stigli,a letos nam upali strnjiku iza kuce i opet naidje komsijin radnik javi nam i ja i otac brze kaci tanjiracu i uspemo da ugasimo vatru i kad smo ugasili nadjemo kroz kukuruze tragove koji vode od njinog zadnjeg dvorista do nase strnjike i nazad tad smo njegove roditelje obavestili i oni se uvrede kao mi lazemo i od onda sa nama ne kontaktiraju.I danas isto preko baste koja je bila dan ranije isfrezirana nadjemo tragove kuda je dosao i otisao posle podmetanja pozara i u svoj muci dodju istrazitelji iz NS-a slikaju upisu nesto i bez reci odu a ja iz koze da iskocim on stoji u dvoristu gleda smeje se i podjebava i opet ko pre tri godine ostanem bez ogreva muka mi ceo dan taman sam sve spremio za zimu i to jedva obezbedio sojinu slamu jer je bila ludnica doci do slame.I vise neznam sta raditi pitam MUP-ovce oni slezu ramenima kazu ako ga pipnes ili bilo sta ja najeba pa cu ujutro po zapisnik presavijem tabak i na sud cuo sam se sa advokatom i idemo do kraja jer je postalo preterano cak je i sav komsiluk na mojoj strani jer taj kad god je izasao i prosetao ulicom necije dvoriste bi planulo.A od svega toga ceo komsiluk se iskupio da pomogne a njegovi roditelji ko pacovi izvirili na dvoriste i bez u kucu zakljucali se i ne izlaze jedino on ceo dan stoji na dvoristu i divi se vatri!