Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Заменили дан за ноћ...
ba8c8b199863840165abc18312d0fef3.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Pre par godina "ukrao" sam sam od sebe bure koje mi je služilo kao "tabarka" za kazan za rakiju....
I napravio od njega kotlanku za veliku oraniju od 80 litara.....
Došlo vrijeme da napravim opet tabarku i pustim "ljutu mašinu" u pogon i promet....
Ostalo je da se ofarba, ali za sada nemam više vremena još i za to....
Sutra je na repertoaru sređivanje samog kazana, ložište je izgorelo načisto i propalo, te sledi njegova reparacija, kao i pregled samog kazana, uočavanje eventualnih problema i njihovo saniranje....
Moram uskoro ga završiti, plaču šljive za njim.... 🥳

Вд-40, бренер и на крају морало овако. И неће главчина да се свуче, заварило. Сутра настављам.
36e8b1cd2dd7e031f8a1babf090665ee.jpg
5561b8228207b2454fe83feb8c8d9af7.jpg

Koliko vas zna za šta stoji WD? Ja do skoro nisam znao. Slučajno gledao video na YT. WD je - Water Displacment. Napravljen je kao sredstvo za istiskivanje vode kojim su prskane rakete.

To ne deluje da je bilo ugrejano dobro,koji brener,onaj map gas kao rucni sto je ili bas autogeno ?.Zagrej da se usija,hladi naftom ili uljem starim,mora da popusti.
Znamo sta je WD :).

Прича исто каже да је име вд-40 зато што је експеримент успео 40 пут, и да формула није до сад јавно објављена. Строго чувана тајна.

Мап гас. Сутра ћу понети на посао да се мало занимају у машинској радионици.

Da, broj 40 bi trebalo da je to. Mada reklame su čudo tako da je pitanje šta je istina. Znam da na gomilu proizvoda stavljaju veći broj kako bi delovao ozbiljnije tj. da se na tome radilo dugo.

Не знам да ли је неко гледао гаража 54, тамо су испробавали шта све може да сагорева дизел мотор и вд-40 је веома добро гориво за дизел моторе.

Nazad
Vrh