Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Bilo zajebancije u celoj kući.Ćale kad je radio kuću bilo nulovano i onda ja rešio da ubacim FID sklopke i automatske osigurače.Baš je bilo zezanje ali se odradilo_Ovo razvodna tabla u podrumu,mrzili me da raspetljavam žice nego sam ih samo pospajao kako sam stigao.A kablovi stavljani 1965-e,boje skroz drukčije,nema žuto-zelene.:haha:Malo je bilo nedoumica.:osmeh:Kod brojila u ormaru je urađeno po PS-u. :osmeh:
 
Шта није штедио?
Мало претрпана табла, могло је уредније да се посложи са чешљевима, али је битно да је сигурно.
Moglo je malo urednije i lepše za oko :D

Jedan majstor kod nas kad je drugar išao kod njega kao šegrt, dao mu da radi nešto,on odradi, gleda majstor kaže dobro je, ali mu lupi ćušku, a sad opet al da bude lepo kao da je radio majstor :D
 
E taman me podsjeti . Tema sta ste radili danas. Gazda fabrike od tih crvenih traktora nije clan foruma , al da jest napisao bi :"danas mi bilo dosadno , pa proglasim sebi dozivotni imunitet. Nikad se nezna" 😀
 
Miroslave ako ti nije tesko uslikaj kada budes imao vremena prednje pozicije i radna svetla...moze na pp.
 
Imam i ja jednu molbu. Uslikaj ručicu za uključivanje i isključivanje kardana. Interesuje me u kom položaju je isključena tj kako treba da stoji kada se ne koristi kardan. Dvojica Kejsovaca (mislim da je i kod tebe na NH isto) iz sela su se kladili u pivo kako treba da stoji, a čini mi se da ipak niko neće piti jer su u pravu i jedan i drugi.
 
Pa nema tu mnogo izbora...u sredini(na gore) stoji u netral.napred je na tockove,nazad preko motora?a ona glavna je napred iskljucena.
 
Poslednja izmena:
Kod mene se ukljucuje tako da se povuce nazad . Iako nije mehanicko nego elektrohidraulicno ukljucivanje , kod naglog opterecenja kardan se iskljuci ali i rucica iskoci u prednji polozaj. Neznam kako su to izveli.
 
Nazad
Vrh