Šta ste radili danas ? 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ljudi, obicna furuna, iznad koje stoji kazance, 5-6 do 10 litara, spojeno sa bakarnom cev, i fora da se nadje kapalica nesto poput one za infuziju...
sto se vise razgori vatra, zagreva se kazance sa uljem iznad okaceno na zid pored cunkova.
Zaloze se prvo drva a posle kapa ulje i ceo dan sa dva drveta moses izdrzati, provereno.
Moze stari kazan od bojlera da posluzi kao furuna a negde na polovini da se izvari jedna kupaali se ostavi ljufta sa strana 5 cm i ulje se nasteluje da kaplje na vrh kupe i posto je kupa vrela ulje se razliva svuda okolo, prosto ne??

Uhhh odoh u off, da se vrnem!!
Farbao, farbao i do 3 popodne farbao, pa posle :ppozdrav: i :spavam:, :D

prvi put ušao u belarusa i gledao navlačenje sena na prikolicu
2zdspap.jpg
2vd1ger.jpg
avq5vo.jpg
Seno im oko 3500kg.

Zorane prvo primaknu rudu prikolice pravo u sredinu sena spuste prednje kanate na zemlju, zatim obmotaju lanac oko sena i navlače seno na prikolicu, naravno prikolicu ukoče da ne ide nazad.

To sam i pretpostavio ali mi nije jasno kako da to seno nema centralni stožer ili kako se to već kod vas zove.Kod nas se to ,,dene na krevet",,znači da mora postojati neka osnova.

kod nas se sena trpaju (denu) bez stožera i to mnogo veća ono što vi zovete seno kod nas je naviljak. ova što su navlačili su manja moj ujak trpa i po 10t u jedno seno ali to je već prošlost stigle su mašine.

kishrobert
ako bi pored ove izbusene cijevi dodao jos jednu manju paralelno sa njom da poveze komoru u kojoj je ulje i onu gornju dobio bi efekat vrtlozenja i ne bi imao skoro nikakvih izduvnih dimova , provjereno

ja nikada nisam imao ni pravio takvu pec ali je moj drugar apsolvirao ta cudesa pa sam saznao od njega , raspitaj se malo o tome ::namigivanje::

a danas pravio busilicu za busenje rupa za sadnju voca , proljece dolazi snijega vise nema :D

mucobieno je napisao(la):
jos kad bi pored toga se napravilo jedno bure u koje bi se slipalo ulje, i iz njega da moze da curi u taj gorionik... a na cevi bi mogla da bude i jedna slavina, za doziranje tj regulaciju temperature...
ako razumete sta sam zamislio?... a ovo nije ni losa ideja za novu temu '' Grejanje nasih Radionica'' :cao:
Jedan majstor je stavljao da kaplje preradjeno ulje i niko u komsiluku nije mogao da susi ves od crne garezi koja je padala na zemlju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh