Šta ste radili danas ? 2 (drugi deo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas posejao 3.5 kj psenice apac, da li neko ima iskustva sa njom, ja je prvi oput sejem

Ja takođe sejem prvi put Apacha.Danas sam posejao 8 jutara,bacio sam 114.5 kg po jutru i 200 kg petnajstice po jutru jer mi rekoše da mora dobro da se osoli da bio dao extra rod.Nezadovoljan sam kvalitetom semena jer liči kao da ga je neko pokupio sa nekog đubrišta.Loma,ovršaka,izbušenih zrna,suncokreta,kukuruza i svega i svačega u džakovima a loše je i ofarbano :zli: :udri:

ja sam jedino primetio da je lose obojeno! sejao sam ga na suncukretiste, a prethodno sam bacio 100kg po kj 16x16x16! a u prehrani obicno idem sa 150kg an, ali u dva puta! do sada sam imao dobre rezultate sa novosadskom sortom pobeda. a ove godine je nisam sejao na nagovor ljudi iz instituta uzeo sam nove sorte NS40S I RAPSODIJA!

Ovo je stvarno za čuđenje.Seme je iz doradnog centra u Batajnici.Šta mu bog da ja sam mu dao skoro sve još prihrana sa Ureom i neka raste.Inače sejem godinama Evropu 90 i ove ću kada posejem indijanca

Šta se može kada je tako.Valjda će i nama jednom svanuti.Dam mu sve pa očekujem dobar rod da mi ne ostane samo slama ako mu ne dam neće biti ni slame.

danas spremio oko 6 jutara za sejanje zita!!! sutra mozda sejemo!!! medju prvima u okolini pa vi vidite sada kolika je razlika izmedju vojvodine i nas ovde!!! ako pada kisa idem do SVILAJNCA da vidim sta imaju do masina!! to je tamo gde sam vam pricao da ima 4 5 beraca BOURGOIN imaku clAAS kombajne imaju za silazu samohodne sejalice tanjirace prese traktore sve zivo!!!

200kg 3x15 po kj i onda u proleće 200kg an po kj a seme je ovogodišnje prva reprodukcija pa... videćemo , u planu je 200kg po kj . Jedno pitanje jel mora da se "ofarba" seme ili nemora :sta:
Post je spojen: [time]1256285878[/time]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh