Šta ste radili danas ? 2 (drugi deo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jutros usta rano obra 2kj pa krunijo svoje kuruze kolumba 13 vlaga prinos dosta los 43 po kj.
nocas opet berba.sad dodje iz sombora vozio kuruze idem gablecovati pa na spavanje treba opet rano ustati.

Danas zbog kiše nisam krunio ali se menjalo ulje u traktore,čistili filtere,presložili mašine po hangaru.

od 6 ujutru brao kukuruz pa onda rucno brao kukuruz koji sam juce povaljao i to onaj kermess koji se jako tesko i rucno bere i jos teze kad je povaljan :zli: :udri: i ja sam samo cupao klipove i nisam ih ljustio i bacao na gomile pa onda isao sa beracem i bacao unutra i on je sve to lepo pocistio zahvaljujuci tome sto je konacno pala kisa oko 10 15lit kod nas i kukuruz se jako dobro brao cak i kermess i bilo je minimalno necistoca, i lako se istovarao.
posle sam budzio cardak da bi sto vise kukuruza uslo,jer sutra idemo obrati i poslednje jutro kukuruza i da napunimo cardake do vrha,i posle otisao kod druga i isli da tanjiramo suncokretiste sa brenom 5136.

Danas počeli radovi
mra1c7.jpg

2mg85kl.jpg

24defqs.jpg

sutra nastavljamo dalje

brao kuruze sutra ista prica.
porosilo malo kise bralo se ko ludo.
obro oko 6 kj

Presovao kukuruzovinu...
@ Bobo
Pa zar ti nerece: "nikad vise u Rumu na vasar"

Istu stvar me i Savoris pitao kad sam ga susreo na vasaru...

Rekao sam vise nikad u Rumu na vasar da bas ja sam svojim autom ciljano tamo idem... Poklopilo se da sam isao kod ujaka u goste u jedno obliznje selo, pa smo nas cetvorica dosli u Rumu po frisku jagnjetinu za rucak, pa se malo i prosetalo, i nesto malo i kupilo... Bio sam i prosli mjesec u Rumi, a vozio je kolega sa sela...

Prosli puta sam nasao sve sto mi trebalo, kao i ovaj puta, tako da mi se cini da sam prije bas uspio potrefiti kad je vasar bio slab i nije bilo ljudi, jer se moglo normalno hodati, a zadnja dva puta guzva, nagurivanje, jedva prolazis izmedju standova, tako da mi se Ruma opet pocela svidjati,ali bez jos pokojeg lijepog iskustva, necu sam organizirati ture na vasar, vec cu se nekome prikrpiti...

:D :cao: Pocecu i ja da spremam jagnjetinu, mozda se i kod mene skupi raje ko u Rumi na vasaru....

obišao njivu da procenim štetu: juče neko zapalio kukuruzište blizu mog kukuruza zbog jakog vetra vatra zahvatio moj neobran kukuruz i napravio mi štetu.... :zli: :zli: :udri: mamicu mu....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh