Postovani @vocar
Evo tvog citata:"
Baš me je nasmijalo o liječenju šljive od šarke sa vodom.
Šarka se liječi jedino čupanjem i nikako drugačije (ako je gazda odgovoran prema sebi)."
Naravno,sarka se dijagnosticira Elisa testom i to je kraj price...Nikada nisam reka da se lece vodom...niti mi je palo napamet da tako neto napisem,ali sam bio obazriv oko dijagnoze i terapije..Posto kod mene u mojem kraju ne postoji bolset sarka, i nikada je nisam ni video,a nisam strucno lice...zato sam i napisao ono sto jesam...to sve mozes pazljivo da procitas u predhodnim ,mojim ,postovima...Danas ,znamo svi, i lekari grese sa ljudima i idu u zatvor za svoje pogresne dijagnoze....a sta smo mi??Cas je bolesna biljka od ovog ,cas od onog...itd..Znaci, moje pisanije, je pre svega bilo usredsedjeno na sigurnu dijagnostiku, a potom ,eventualnu terapija...Tako da,"bas me je nasmijalo lecenje vodom " ,shvtam kao citanje postova iz "druge ruke",ili ti izvuceno iz konteksta...itd...Sustina je da ,hocu da saznam kako ta boslet "izgleda" ,da je vidim uzivo, i onda ,zna se cupaj ,kidaj ,zaoravaj...itd...
P.S neka ti bude,uvek, u mislima ova recenica od : @srkitransporter :"a i ovde po Sumadiji, ja kako sam poceo da se zalim po selu za moju, ispade da niko nema sljivu bez sarke :-(A moj komentar je bio "..Eee pa ovo je i po teriji marginalne verovatnoce nemoguce...itd i nastavak "ljudi vec 15-20 godina prave dobru rakiju i rade orezivanje kako rade...itd...i ti mu kazes ovo ti nista ne valja vadi,to burazeru to ima sarku...ovo,ono,znaci govorim o sitnim ,malim ,proizvodjacima,koji su za vreme Knjaza Milosa "osvojili" Austrougrasku itd....Toliko o isceljitelju virusa sarke vodom..Sto se tice,moje sljive ranke,i dalje ostajem pri tome da je ne prevazidjena u proizvodnji rakije...Msm,skulpljeno je svega za dva kazana,za sada a bice 4-5 ukupno,ostale "zarazene" sarkom,cac.rodna,lepocia i najbolja ,dodajem zbog kolicine itd.,sumporisna je sljiva ,stavljen kvasac ,selektivac, i pola dvorista mirise na "ranku",sa primesom "pceljinjeg voska",(nemam svece od voska u dvoristu ,primedba autora) , itd...znaci ,ajmo ,ponovo u napada na "Ugre" sa dobrom sljivovicam,ako smo pametni...
Pozdrav i
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
Vidi, ako mozes, izmeri joj % secera i suve matirije..Ako ne znas kako,nadji prvog vinogrdara koji ima spektrometar....dobices i procenat secera i suve materije...inace..ma koji su to "krokodili" od sljiva...svaka cast...za nas "rakijase" bitan je,ipak, % secra...itd...