Ova nije diskosna, za diskosnu racunaj jos bar 50-100kg da je teza.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da je to bilo 1-2 sezone na oko 1400-1500 obrtaja.Већи мотор, мање се мучи и потрошња је мања.
На колико обртаја мотора сејеш ако је кардан на 1000?
Dva fergusona i same titan 190, imam agriu kukuruznu sejalicu ali ne moze da useje gde je tvrdja priprema, za pravu diskosnu sejalicu nemam traktor oba da se kupi to je velika investicija i onda trazim sta bi mogao sa fergusona da vucem, ima diskovi da se stave od pla met zrenjanin da li ima neko iskustva sa njimaTako je. Oko 400kg je prazna koliko se sećam. Dok smo je imali nosila je RaJkovica, ali mnogi u selu su je nosili sa 539 (ili još uvek nose). Naravno, napred tegovi, dobra pumpa.... jbg za bolji traktor nije bilo love,a ako je slučajno i postojao jači traktor pored 539 taj je bio zadužen za predsetvenu pripremu koju je radio ispred ovog što seje jer nije bilo vremena da jedan uradi sve.
Mislim da je takva situacija i kod kolege @IMT539'98, da ima fergusona i čini mi se lovola ili tako nešto pa ne može sve da odradi sa jednim traktorEm. A ako će kasnije kupiti malo jači traktor, onda je potpuno razumljivo što sad gleda diskosnu Maju, sad će se malo patiti ali će barem imati rešenu sejalicu, a ne da je menja nakon par godina.