Širokoredne sejalice "Maja" i "Lara"

Mislio sam i ja da postavim pa samo provjera da li može. Nekada u fenruaru, martu sam fo u planu raditi pa ako bude mogla do tada neka slika

Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk

Da li ima neko sliku limića (češlja) za sjetvu soncokreta i gdje se može to kupiti. U pitanju je Majevica Lara. Unaprijed hvala

Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk

Negde . :osmeh: Šalim se ali ni meni nije jasno .Nisam ih nikada montirao.

Totalno nejasno, ja kako sam skontao može samo u dva položaja da se nameste, prvi da je češalj okrenut ka rupi za ispuštanje semena (mislim da to nije dobro) i drugi da se češalj okrene ka setvenoj ploči i ka gore (ovako ima neke logike).

Čestitke kolega neka te sluzi mnogo godina, koja je cena ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Čestitke Miki,neka dobro sluzi. Jako lepo izgleda.

Konacno su iz Majevice shvatili da su neophodne modifikacije na masinama

Da,kutije vece zapremine sa boljim sistemom zatvaranja...(ja sam moje vezao elasticnim uckurom da ih kosava ne oduva)...i nagazni tockovi koji se steluju lakse i bolje...i mene zanima koja je sad cena ove sejacice posto planiram da je menjam?

Ta sa slike 10500e sa PDVom.
Bilo je u razmatranju ali je cena dosta jaca sve su oko 15 000e i treba jaci traktor od 820 za bezbedan rad po mom vidjenju.

Prevagnulo je sto je stara radila bez problema, laka je za odrzavanje, ima delova i proletos je jedna stara mozda 15g posejala oko 500ha raznih kultura uz minimalno ulaganje.
Diskovi su joj bili podignuti tako da nine cupala,a lepo je sejala.

Ta sa slike 10500e sa PDVom.
Bilo je u razmatranju ali je cena dosta jaca sve su oko 15 000e i treba jaci traktor od 820 za bezbedan rad po mom vidjenju.

Prevagnulo je sto je stara radila bez problema, laka je za odrzavanje, ima delova i proletos je jedna stara mozda 15g posejala oko 500ha raznih kultura uz minimalno ulaganje.
Diskovi su joj bili podignuti tako da nine cupala,a lepo je sejala.
Korektna cena,mislio sam da je skuplja...Turske su skuplje a ono sto sam video u radu mi se ne svidja...Evropske su 20000+ evra ...

Smena generacija. Stigla ponova juce.
Od opreme za iste novce sam birao manje markire, 3 seta ploca, kontrola na zrno i broji hektare i mozda jos nesto, krajnje uvlacenje baterija, V gumeni nagazni.

upload for facebook

Jel tko probao s ovom novijom sijati zeleni grah i bob?
Dosta sam cuo ove godine da su imali problema sa drzanjem sjemena za ploce posto je sjeme graha i boba malo teze a imam ponudu za jednu takvu 2022godiste mislim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cuo sam da su kjudi sa 2 strane imali problem na krajnjim baterijama.
Korektna cena,mislio sam da je skuplja...Turske su skuplje a ono sto sam video u radu mi se ne svidja...Evropske su 20000+ evra ...
Zato sam i odlucio za Maju. Ovo je akcijska cena, pre je bila nesto skuplja i mislim da akcija jos uvek traje.

Gledao sam i noviji tip sa gredom za vakum,drugacija piramida ... Veci izbor nagaznih tockova. Ali tek je u fazi prototipa.

Kod ove se i zadnji nagaznih točkovi podešavaju, za dubinu potrebno je i njih da pomeraš? Kod mene su široki gumeni i kod njih nema podešavanja.

Nazad
Vrh