Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
Isprskana repa 3-ci put...Sfera,0,25 po k.j! Danas je 17-ti dan od drugog prskanja...Zadovoljan stanjem za sada!Ima 2-3 zarista sa krajeva njive gde prskalica nije odmah pustila,ali unutra je za sada odlicno.Bolest se ne siri,stagnira zelena masa ogromna,jos mesec i po ce izdrzati a onda vadjenje!

Nadajmo se da više neće biti uslova za pojavu i širenje cerkospore.Bojčetiću dogodine će opet biti niža cena za nekih 10% kao i ove u odnosu na 2013 god.

Ja sam danas uradio 17 kj, od prethodnog prskanja je proslo samo 8 dana, uplazsio sam se, bas ima cerkospore, prva slika je moja repa
2014-08-16-21.jpg
, na drugoj slici nije moja repa.
2014-08-16-3.jpg

Da, steta, covek je bacio 600 kg djubriva, sve je radio kako treba, Neverovatno kako se brzo stvari menjaju, za njive koje sam mislio da su mi lose, sada su ispale najbolje. Ova na slici je na drugoj strain atara, prema Glogonju I Sefkerinu, gde nam je losija zemlja.
2014-08-16-11.jpg

Sada imas 50t po kj?

Odokativno kada poredim velićinu korena sada i prilikom vađenja prošle godine pri istm sklopu.Po meni svako ko lsnu masu sačuva od cerkospore će imati toliko veći prinos(ne zaradu)Zar kod tebe nije za 20% bolja nego u isto vreme prošle godine?(mada je kod vas i prošle godine bila odlična):ppozdrav:

Jel zna neko od forumaša čija je repa na srbobranskom putu, posle prvog skretanja za pionir, repa je svetlo zelene boje, a njiva je zaražena nematodama. Ima tu nekoliko repa, ali ova je upečatljivo svetlo zelena, kao da je to sortna specifičnost, ali nije.

Kako izgleda tako zarazena repa?Svetlo zeleno joj je svo lisce,pocinje po oazama,uvratinama ili odmah zahvata celu njivu?Sutra idem da obidjem moju,sutra joj je 10 dana nakon treceg tretmana protiv cerkospore.

Ovo nije od cerkospore, vec od nematoda.Uzeli smo uzorke zemljišta i u laboratoriji, potvrdili da ima nematoda. Specifično je to što je cela parcela takva, jer se obično nematode javljaju u oazama. Tabla bi nam bila izuzetno korisna za poljske oglede. Zato želim da saznam čija je to zemlja, da li je državna, i ako je državna ko je radi.

Danas bio da vidim repu,boluje,ostaje bez lisne mase.Nisam video u nasem ataru repu da je nije uhvatila cerkospora.Pre 11 dana je radjena 3.put sa Acantom.Sta predlazete?

Tako je i kod nas ima bolesnih repa i još bolesnijih...ide neko zahlađenje ja nebi prskao više ,mada sam i ja danas vagao hoću-neću i odlučio sam da se manem više repe i prskanja za ovu godinu.:ppozdrav:

@Spajki
Ako je preko pola lisca otpalo. Nema pomoci. Ja sam odustao takodje od prskanja. Ne vredi, kad je bolesna ne mozes nista uraditi a da joj pomognes.

Nazad
Vrh