Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
Kad zatvori redove biće slika,kolko voliš.:osmeh:

Mogu okaciti slike nije problem nikakav. Fora je sto mi nije jasno zasto se to desava?:sta: Sve je djubreno jednako, prskano jednako a vizeuleno razlika je bas velika. Videcu da odem sa zastitarom na njivu da vidim sta ce mi on reci.

Uvek je na bregu losija naravno. Ali koliko se bavim poljoprivredom nikad nisam imao tako drasticne razlike. Slikacu sutra da vidite.:ppozdrav:

Jel radio neko strnjiku totalom i da je u istu njivu posejao repu na proleće sledeće godine???

Na našem institutskom polju je prošle godine njiva tretirana totalom. Nema posledica po repu, bar ne za sada.

Ne vidim da bi to bio problem za bilo koji naredni usev.Ako pitas za naredni usev, ili te interesuje kolicina korova nakon takve primene?

Kakvih posledica konkretno?Kod nas je vecina(ono sto je sejano na strnjiku)tako uradjeno.

Ili je proslogodisnja hemija. Mi imamo jednu parcrlu s dobrom repom, ali nestaje mestimicno. Pre 3 godine je bila soja na jednom delu i tu malo boluje i nestaje.

Ja sam pre dve godine uzeo jrdnu njivu 3kj u aredu,pola bio kukuruz pola soja.Nisam video kakva je bila soja ali kad sam orao vidim trava je bla dobra.Pošto se radi o velikom radniku zaključim da nije ni prskao ničim,ja tu posejem repu.Niucanje 90% ali nakon mesec dana na soji počne da zaostaje a nakon nekog vremena i da nestaje.Ja ga nađem i pita kaže prskao sam nezna čime,pitam jeli bilo skupo kaže nije ali ni travi nije bilo ništa.Posle je bila suša pa nigde nije bilo ništa ali smo primetili kad je počela ozbiljna suša prestala je da nestaje.Posle je išla pšenica i sad je ova repa.
28gy0hu.jpg
[/IMG]

Nazad
Vrh