Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
Evo sta rade Petrovcani ovih dana.
103216525508874683606745.jpg

Mi smo ujutru trebali poceti. Ali kako prognoza kaze izgleda da 7 dana cemo spavati. Danas 10 lit. A padace jos. Za vikend pise 50 litara

Pokacili prikolice. Svi smo se ujutru trebali sastati na njivi. Ja bi isao po an. I u povratku svi na njivi. Vucni voz, rasipas i spartac. Odjedared dvared sve... Ali kisa je omela planove. Sad cekamo trenutak

Danas slikana repa. Institutski ogledi. Proređena na konačan sklop i iskultivirana u ponedeljak. Nažalost stigli smo tek do pola. Ima još dosta posla, a kiša nas ometa.
11b7zvb.jpg

moja repa kući, slikana pre tri dana.
2vxoyet.jpg

2jb5o39.jpg

Dva puta špricano sada špartanje i treći tretman posle, preporuka zaštitara a i većina ljudi kod mene tako radi pa i zadruga prihrana i špartanje pa max pro+ golix + safari treća doza po potrebi lontrel samostalno.Kasnije još špartanje 1-2 puta.

Kod mene u repi ima pojava da mi je jako nejednaka. Nisam slikao danas, ali nije mi jasno zasto se to desava. Da li preparati Lontrel, safari i Betanal imaju neka ogranicenja tipa ako je humus manji od 1% ili tako nesto? Na bregu gde je losija zemlja (zucnjasta) je bas mala repa, a u dolji je kao salata (u rangu @saleso repe). Na toj njivi nikad nije bila repa. Sejao sam soju, zito i kukuruze i nikada nije bila takva razlika. Malko bude losiji usev (najvise se u kukuruzu primeti) ali nikada ovako drasticna razlika.
Predusev kukuruz, prskan sa Maton+Nikosav 0.3l/kj+0.3l/kj u 3 listu i Majstereom u 6 listu sa 1l/kj.
Ima li neko ovakav slucaj?

Rastu i one, al' mi se cini da ce se predati posle spartanja.

@bojcetic
Kod mene je isto ponegde malo manja, ali ne znam zbog cega.

Nazad
Vrh