Šećerna repa 2024

Bice sezone 2025 ?
Naravno da će biti. Sledeće dve sezone su ključne.
Šalim se naravno.
Jedina veća stvar u mojoj karijeri je otkrivanje rešenja za ovaj problem. Trenutno veliki broj kompanija i ljudi gleda to šta mi na Institutu radimo. I mogu slobodno da napišem da će skoro sva rešenja i predlozi mera za kontrolu gumoze biti pronadjena na našim oglednim poljima.
Još uvek smo dve godine ispred svih u pogledu znanja i informacija koje imamo u vezi sa celokupnom problematikom. Zato postavljamo oglede za sve vodece kompanije u proizvodnji semena SES, DLF, KWS i zato nas malo malo posećuju Nemci, Belgijanci, Italijani, Česi, Slovaci.
Mnogo više bi uradili da smo imali bilo kakav vid podrske prethodnih godina od šećerana, ali izgleda da će i toga biti od sledeće godine.

Ja cuo neke glasine da se secerana u kovacici zatvara, kao svi radnici kuci i gase se secerana. To malo repe sto bude bilo ide za vrbas.....

šta fali čoveku vidiš da je uspešan u svom poslu ,repa je to nije ona za svakog čudnovata je to biljčića :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Secerana Kovačica je definitivno zatvorena.
Kazu nemaju sirovinu dobru i prave gotovo. OVIM SOROM VISE PROCI NECES...
Drugo,obrazlozenje za lošu sirovinu je klima koja se promenila...manjak padavina ,velike temp....
Ostaje nekolicina ljudi da bude u tu neko vreme neki idu u drugu šećeranu a otvara se fabrika alkohola.
Sve u svemu spada knjiga na par slova.Kad to kažem sužen nam je prostor za bežanje....Imaš par kultura i ostaje povrtarstvo i voćarstvo...
Voćarstvo je iz godine u godine u sve losijem položaju[peku rakije i prave pekmeza] povrtastvo očekujem bum koji će mnogima biti i glogov kolac.
Neka nam je Bog u pomoći svima.

Secerana Kovačica je definitivno zatvorena.
Kazu nemaju sirovinu dobru i prave gotovo. OVIM SOROM VISE PROCI NECES...
Drugo,obrazlozenje za lošu sirovinu je klima koja se promenila...manjak padavina ,velike temp....
Ostaje nekolicina ljudi da bude u tu neko vreme neki idu u drugu šećeranu a otvara se fabrika alkohola.
Sve u svemu spada knjiga na par slova.Kad to kažem sužen nam je prostor za bežanje....Imaš par kultura i ostaje povrtarstvo i voćarstvo...
Voćarstvo je iz godine u godine u sve losijem položaju[peku rakije i prave pekmeza] povrtastvo očekujem bum koji će mnogima biti i glogov kolac.
Neka nam je Bog u pomoći svima.
Upravo o tome sam pricao sa kolegama ratarima pre neki dan...Pitanje je kakva ce biti setvena struktura za par godina sa ,,ovakvim,, i ,,onakvim,, desavanjima...nisam optimista po tom pitanju...

Uskoro su isti vlasnici,Grci su u povlacenju.
Ona stara narodna izreka sto kaze "duzan kao grcka" sad je dobila smisao i u Crvenki!

Kakve ima veze gde je fabrika,transport je najbeznacajnija stavka u proizvodnji!
Za šećeranu Pećinci bila je u planu izgradnja pruge od Budjanovaca, čak je i zemlja otkupljena ali se stalo sa projektom. Organizacija transporta i vađenja repe je bila jedna od komplikovanijih stavki jer kad se upali krečna peć nema stajanja dok se ne završi kampanja. Rad na prazno jako puno košta i pravi velike troškove fabrici.

Otislo mi u nepovrat 50 minuta zivota,sve je kazao nista nije rekao!
Zaboravio da naglasi da je digao lovu na drzavnu zemlju sa veoma malim zakupom!Takoreci za dzabe zakupom i subvencijma od 14.000 din u ono vreme!
Uskoro ce da prica kako se to neisplati, jel eto vremenske nepogode bla,bla pa ce pokusati da se oproba u drugom poslu
Turio onaj globus na astal da se divi kako je obisao planetu a realno nije otisao dalje od Malog Stapara 8-)

Svako svakom soli pamet to je evidentno.
Ali kad na razne načine dodjes do koristi a da je najmanje delatnost koju radis, i još pricas i solis pamet e to mi ide na jaja opasno.
Postoje određene grupe ljudi koje su i na izmet dobijali pola para od države itd.Secam se posle 5 oktobra bilo je kupis 3 ha jedan plati država i obratno ...stariji znaju o čemu pričam.Bilo je i biće svega ali što ima kod nas nema nigde.Ociglwdno najbitnija bitka nije bitkovana...idemo u sunovrat

Nazad
Vrh