Šećerna repa 2023

Gde ste reparoši ? Kako napreduje repa ? Ja sad sejem... vreme se menja ili ja starim 😆

Nema pravila što se tiče vremena setve ako je u nekom razumnom roku, a još uvek jeste.
Sve je to lutrija u našoj ratarskoj muci. Starimo dakako.
Malo severnije od mene Mol, Ada, Senta bilo je priličnog mraza prošle nedelje.
I ja sam skoro posejao.
Ima na Youtube kanal "Sugarbeat mafia" o američkoj porodici koja se bavi proizvodnjom šećerne repe na enormnim površinama, sigurno nekoliko hiljada hektara. Imaju 3 kombinovane vučne 12-redne vadilice i utovarivača američkog tipa, 30 svojih kamiona za prevoz repe, itd..
Prošle 2022-ge godine su sejali repu početkom juna zbog izuzetno nepovoljnog i hladnog vremena čak sa snegom u maju.
Vadjenje su na prvim površinama otpočeli nakon 100 dana od setve.
Koliko se može videti iz snimaka imali su sasvim solidne prinose.
Tako da..

Kod nas imas 3 tipa
N prinosna
Z visoka digestija
NZ prinosna sa dobrom digestijom
Kod njih izgleda postoji i
ZR tip. Zdravo Rana

Veruj mi da sam se nadao ovakvom sklopu isao bih na 18cm.
Do sad smo sejali Majevica sa gumenim nagaznim tockom, nije mi se svidjalo i sklop je uvek bio los. Sad sam sumnjao kako u moju pripremu moze mala Klajne da useje i kad sam video kako je uradila odusevljen sam.
Sve u svemu nema kajanja i nisi pogresio, po meni ne gusce od 16 i ne redje od 18.

Veruj mi da sam se nadao ovakvom sklopu isao bih na 18cm.
Do sad smo sejali Majevica sa gumenim nagaznim tockom, nije mi se svidjalo i sklop je uvek bio los. Sad sam sumnjao kako u moju pripremu moze mala Klajne da useje i kad sam video kako je uradila odusevljen sam.
Sve u svemu nema kajanja i nisi pogresio, po meni ne gusce od 16 i ne redje od 18.
Mi smo sejali sa matermac i izaslo je na oko 16cm..

Nazad
Vrh