Šećerna repa 2023

Gde ste reparoši ? Kako napreduje repa ? Ja sad sejem... vreme se menja ili ja starim 😆

Nema pravila što se tiče vremena setve ako je u nekom razumnom roku, a još uvek jeste.
Sve je to lutrija u našoj ratarskoj muci. Starimo dakako.
Malo severnije od mene Mol, Ada, Senta bilo je priličnog mraza prošle nedelje.
I ja sam skoro posejao.
Ima na Youtube kanal "Sugarbeat mafia" o američkoj porodici koja se bavi proizvodnjom šećerne repe na enormnim površinama, sigurno nekoliko hiljada hektara. Imaju 3 kombinovane vučne 12-redne vadilice i utovarivača američkog tipa, 30 svojih kamiona za prevoz repe, itd..
Prošle 2022-ge godine su sejali repu početkom juna zbog izuzetno nepovoljnog i hladnog vremena čak sa snegom u maju.
Vadjenje su na prvim površinama otpočeli nakon 100 dana od setve.
Koliko se može videti iz snimaka imali su sasvim solidne prinose.
Tako da..

Kod nas imas 3 tipa
N prinosna
Z visoka digestija
NZ prinosna sa dobrom digestijom
Kod njih izgleda postoji i
ZR tip. Zdravo Rana

Ide lagano…

056c714a5a592e677bc2393085fd05c1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Veruj mi da sam se nadao ovakvom sklopu isao bih na 18cm.
Do sad smo sejali Majevica sa gumenim nagaznim tockom, nije mi se svidjalo i sklop je uvek bio los. Sad sam sumnjao kako u moju pripremu moze mala Klajne da useje i kad sam video kako je uradila odusevljen sam.
Sve u svemu nema kajanja i nisi pogresio, po meni ne gusce od 16 i ne redje od 18.

Veruj mi da sam se nadao ovakvom sklopu isao bih na 18cm.
Do sad smo sejali Majevica sa gumenim nagaznim tockom, nije mi se svidjalo i sklop je uvek bio los. Sad sam sumnjao kako u moju pripremu moze mala Klajne da useje i kad sam video kako je uradila odusevljen sam.
Sve u svemu nema kajanja i nisi pogresio, po meni ne gusce od 16 i ne redje od 18.
Mi smo sejali sa matermac i izaslo je na oko 16cm..

Nazad
Vrh