Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas izvadjena repa. Odvoz za par dana. Uradio par analiza u laboratoriji, čisto da uporedimo sa rezultatima iz šećerane. Jako sam zadovoljan sa ovogodišnjom repom. Ne mogu da ocenim potencijalni prinos, ali se nadam da će biti blizu 7 vagona plative repe po ha.
Predusev pšenica. Dosta kiše je bilo prošle godine. Ogromna količina te vlage je ostala u zemljištu. Iako je humus tek nešto preko 3%, kada sam vadio uzorke za Nmin žuta zemlja se pojavljivala na ovoj njivi tek preko 60cm. Na ovom potesu je očigledno dubok oraničan sloj. Njiva je bila čista od korova. List je bio dobro očuvan, tako da nije bilo direktnog isparavanja sa površine zemljišta. U svakom slučaju rekao bih da je repa ove godine opravdala svoje mesto u plodoredu. Ni kao predusev nije uticala na smanjenje prinosa soje, tako da smo i sa 15-16 meteri po kj soje više nego zadovoljni ove godine.Od cega je ta repa napravila toliki koren kada nije bilo kise letos? Meni je fascinantno kako uspe iz suvog totalno leta da napravi tako lep koren i krupan...
Cekao sam i po 20 dana.Jebote mogao bih doci kod tebe to mi dodje kao ogled. Ja u Sunoku za ovih 5 kampanja nisam imao repu nedelju dana u njivi da ceka odvoz.
Predji u pravu firmu.