Šećerna repa 2017

Upoznat sam prilicno sa time. Conviso je kao Monusun u kukuruzu. ALS inhibitor koji ne resava rezistentan stir i u ogledima sam video da ima prezivele pepeljuge (moguce da je prerasla u momentu prskanja). Ono sto je cinjenjica je da ta repa manje rodi od obicne, oni kazu 7%, sto u praksi verovatno znaci 10%. Uz upotrebu convisa za kojeg ne znamo cenu jos. Nisam znao da resava i vilinu kosicu... U soji Pulsar, Oxon, Harmony ne mogu joj nista. Mada nije ni priblizno agresivna u soji kao u repi. Najagresivnija je u paprici, bukvalno napravi fleke 10m prevnika gde usev degradira.

Betanal + Conviso jeste buducnost, osim ako Syngenta ne izbaci njihovog konkurenta koji ce i stir resavati sto znaci da ne moze biti ALS inhibitor ili mora biti sredstvo sa 2 mehanizma delovanja.

Toreador, sejan 29.03. Slikano danas oko podne
2017-08-12-4.jpg

Bez brige ovde vec ima puno secera....samo pitanje dali ce da priznaju....Hm

Kod mene krugovi postoje od juna i ne sekiram se puno. To je mozda 0.5% povrsine. Veci problem mi je na jednoj parceli pepeljuga sto je poizbijala. Sutra/prekosutra zene angazujem i da to umlatimo.

Toreador, sejan 29.03. Slikano danas oko podne
Dva puta sam Vam odgovorio na privatnu poruku danas, ali ne znam da li ste je dobili, jer je nemam kao poslat odgovor.
Ponavljam je sada ovde.
Pitanje je bilo da li raditi treći tretman?
Teško pitanje. Kada si radio drugi tretman? Da li je pala kiša posle njega i koliko? Da li je bilo rose ovih dana? Naravno kakvo je trenutno stanje sa cerkosporom, da li ima puno pega? Kao i nagradno pitanje, kada misliš da ćeš je izvaditi?

Na svojim repama sam prietio dosta repinog moljca, pravi dar mar sa mladim liscem a taman je malo dosla sebi posle kise.

Gledao sam juce svoje njive, slicno izgleda kao i ova od gospodina zcurcica, u solidnoj su kondiciji. Jedino me brine sto su dosta sitne repe. Bojim se da nece biti puno kilaze.

Nazad
Vrh