Šećerna repa 2017

Mi smo morali da poostrimo borbu protiv repine pipe na jednoj parceli , pokopali kanal sa kopacem...nemere drugacije pipe po kvadratu mozda 3-5 komada srecom samo na uvratninama repe ni na vidiku ..morace presejavanje...:udri: ::jako_besan::

I kod nas je prozujala prskalica jednog kolege iz sela. Bas sam skoro pominjao kako 4-5 godina od pipe nije bilo stete vece, medjutim ove godine ce izgleda da se nadoknadi. Kise nema, suvo, suncano, prve setve repe nikle. Idealno za pipu da rucka.

Ja jos uvek imam Regent(za pipu) sto mi je ostao od prosle godine.Ako je neki repar zainteresovan za njega,neka mi se javi.

Zoo vrt.....
XzX2tGs.jpg
[/IMG]

Jel sipate neki insekticid u kanal, ili je dovoljno da je samo prokopan? One ne mogu da ga predju?

One male bele tackice su granulisani insekticid, malo vlage i eto belaja.....

Ljudi ja ne znam sta ce biti sa repom ali znam da sam po 4 ti put prskao kupus od pipa .Brste neverovatno.Nikad ovo nisam video.Samo da dodam stavljao sam i insekticid u depozitore.

Posle doze od 30gr/ha, pipa,muve,bube,sve sto gamiže po zemlji je bilo mrtvo i umiralo nakon tretmana.Zastitarka mi je govorila da cu imati maximum dva tretmana tom dozom,ipak sam imao samo jedan.Imam nesto vise od 1kg.Pakovanje je 0,5kg.
3af22310933583cdc449d324fe1018be.jpg

Nije problem kad potamani sve sto se tu nadje. Vec sta kad bube dodju sutra ili za 3 dana.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ili kad komsije ostave brazdu otvorenu do dana danasnjeg i po najvecoj vrucini krenu u zatvaranje, a repa na njivi pored posejana pre 2 nedelje skoro, pa je obilazimo po ceo dan.

Mi tako stalno radimo. Svaki dan kruzim.

Bolje da si se pravio da spavas, nego sto si se pravio da radis... Ili je bilo obrnuto? :)

Nazad
Vrh