Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mladen87 svaka čast, repa ti je "praznik za oči". Koliko si je puta prskao ???
Ovo je moja paćenica sejana 18. 4. sutra 2. prskanje....
fotografija0296.jpg
[/IMG]

100520131167.jpg100520131168.jpg100520131169.jpg
Slikano danas u ataru.U pitanju je šećerna repa ili pokušaj setve.Sejala je fensi sejalica sa the best visokim setvenim aparatom.Čini mi se da su usrali motku jer je većina semena stoji od gore ne položeno u zemlju a o rasporedu je suvišno i pisati.Možda su te sejalice bog i batina za neke tamo uslove ali za naše su i dalje best buy ove naše šklopocije sa niskim setvenim aparatom.Da je moja sejalica tako posejala ja bi je izlomio ko kiflu.

Pogledajte prilog 4835Pogledajte prilog 4836Pogledajte prilog 4837
Slikano danas u ataru.U pitanju je šećerna repa ili pokušaj setve.Sejala je fensi sejalica sa the best visokim setvenim aparatom.Čini mi se da su usrali motku jer je većina semena stoji od gore ne položeno u zemlju a o rasporedu je suvišno i pisati.Možda su te sejalice bog i batina za neke tamo uslove ali za naše su i dalje best buy ove naše šklopocije sa niskim setvenim aparatom.Da je moja sejalica tako posejala ja bi je izlomio ko kiflu.
U kom mestu je to slikano?
Jutros repu oprskao i od sirka sa pola doze fusilade

zastitar mi je preporucio da lontrel ide posebno u kolicini 0,6 po ha,jel bi tu moglo jos nesto dodati ili da idem samo sa njim?

zastitar mi je preporucio da lontrel ide posebno u kolicini 0,6 po ha,jel bi tu moglo jos nesto dodati ili da idem samo sa njim?
Ma po njima bi najbolje bilo sve posebno.Ja sam u prvom prskanju pomešao lebaycid pipe crkle a na repi nisam ništa neobično primetio.Jedino se fuzilend ,agil ..ne mešaju sa širokolisnim(danas sam dva puta išao po istij njivi zbog toga) a baš me vuklo da probam al to i najbolja repa pa mi bilo žao

mi smo prskali sa totalom i dva puta protiv korova

- - - - - - - - - -

lontrel bi mi bio treci tretman

Mi uvek mesamo betanal am 11 i lontrel. Obično idemo punu dozu lontrela od 1 l/ha. Tako smo uradili i pre neki dan, 1,5 l betanala, 1l lontrela i goltix 1,5l za deo gde je bilo pomocnice.

Nebi voleo tu kombinaciju na mojoj repi, i ja idem posebno sa Pikogalom(zamena za BOS) samo tamo gde je to neophodno, obično uvratine i do komšija.

Moja repe totolno je u k....cu,od jucerasnje nenormalne kise zatrpana zemljom,iscupana,zalepljena u blatu do guse,ne znam sta ce biti od nje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh