Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A akontacije za repu ? Ima li ko ?

- - - - - - - - - -

2012-04-16-26.jpg
Ovako je izgledala repa prosle godine 16. Aprila.
2012-05-27-12.jpg
A ovoje slika od 27. 05. 2012. Obecavala je tada, ali na kraju znamo kako smo prosli, a sada vec u startu znamo kako cemo proci.

Dusane to uopste nemora da znaci kako ces proci,kod mene je prosle godine bila tuga u startu kako koji red od 60 pa sve do 120 hiljada biljaka,pa na kraju oko 4,4vagona po kj jusa

Mislim da je ove godine finansijski bolje ostaviti repu sa 65% očuvane,samo da nema velikih ostrva,nego sad sejati kukuruz ili soju.Daleko je vađenje parcelu koju je naša zaštitarka pokaivala pripravnici kao teorijsku repu u maju nismo uopšte vadili,i da nemam to iskustvo već bi pola parcela presejao zbog sklopa.

@Steco
Problem je sto ima ostrva. Kod mene gde nije dirano ima sklop 120.000 biljaka/ha, a gde je grizeno i prskano i obilazeno svaki dan ima 1 repa na duzni metar u redu...

to nam je najveci problem da ako ostavis takvu parcelu za koju ste razmisljali da povadite,pa ipak ostala ,preko cele godine treba gledati sopstvenu pogresnu odluku pa samo se nervira covek svaki put kad izadje na njivu zasto nije presejavao.Ja vec godinama tako radim:ako se ne svidja pustim spremac i navali,i ne okreci se nazad da razmisljas dal si trebao ostaviti.

Miroslave nisi ju trebo dirati, ima u dovoljno sklopa, posle ovih kisa mozda bi jos koja nikla i dobro za ovu godinu. Ovako si dosta na gubitku s semenom, i ako si hemiju ulozio.

Miroslave nisi ju trebo dirati, ima u dovoljno sklopa, posle ovih kisa mozda bi jos koja nikla i dobro za ovu godinu. Ovako si dosta na gubitku s semenom, i ako si hemiju ulozio.

Na slici je najbolji deo repe, mogo sam ostaviti 1 kj , tj, sredinu njive, ali pošto je daleko 7km od sela i to poljskim putem odluka je pala na vađenje, danas povadili još krajeve na 3 mesta

@Steco
Problem je sto ima ostrva. Kod mene gde nije dirano ima sklop 120.000 biljaka/ha, a gde je grizeno i prskano i obilazeno svaki dan ima 1 repa na duzni metar u redu...
Da kod pipe ostaju ostrva jer je mrzi da šeta,kod nas je problem bila pokorica i onda je to kao kod miroslava .Ovakvu kakva se vidi na slici ja sam otavio(nadam se da će još koja niknuti sada posle kiše) pa ćemo videti nije mnogo tri jutra i nije daleko ,prva duž::vadjenje_repe::

ja dans pocenjem sa drugim prskannjem na jednoj parceli safari betanal i nortron a druge dve samo betanal i nortron i naravno svugde pola doze slavola

Moja kombinaija za drugo prskanje je Betanal 0.8l/ha+Safari 30g/h+Lontrel 0.6l/ha+trend 1dl/100l vode. Veceras ako ne bude vetra planiram da uradim.

Mi smo poceli pre dva dana prskanje drugi krug. idemo sa 0.8 betanala maxx pro, 2 litre goltixa, 0,6 lontrela, i 30 grama safarija, plus lepak.

mi izbegavamo safari i lontrel u kombinaciji ja uvek lontrel prskam sam i to 1l poha

Ja sam prskao zajedno i prvi i drugi put. Malo samo bude repa oprljena ali za dan-dva prodje.

kad je sejana kad je toliko narasla?
kod nas u selu bolje napreduju repe sejane sa starijim sejalicama sa klasicnim ulagacem nego ove sto su sejane sa gaspardovim sejalicama sa diskom.Sa gaspardom iznikla repa se nalazi na vrhu brega i non stop je jebava vetar....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh