Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li ste primeitli slabije delovanje Apexa u odnosu na Safari? X puta sam nadrljao sa zamenskim preparatima, pa sam jako skeptican sa zamenama.

[evo tako izglada western juce prskano betanal+lontrel]
telefon-kepek-057.jpg
[/url][/IMG]

Nije preporučljivo, dodaj notron ili idi od Betanala sa Betanal ehspertom. On ima tri aktivne materije od kojih jedna uništava semenski sirak-muhar.

Ja sam danas obilazio repu, nije se pomakla poslednjih 5-6 dana, izaslo je 75-80%, ostatak ceka kisu, pipe nema

Ja sam lebaycid ubacio samo zato što je gratis ,nijednu pipu tada nisam našao,međutim danas u obilasku po deset komada mrtvih na gomili :sta: gde su bile.Možda je u pravu kolega .za mešanje lebaycida nešto mi nevesela repa.Nemam iskustva jer nisam prskao pipu kada ima i korova pa nije bilo potrebe za mešanjem.Ma čim ti Grci daju nešto đžabe beži od toga:sjasi:

lebajcid je odlican kontaktni i digestivni ali nije preporucljivo mesati sa herbicidima

Kod nas su neki presejavali delove parcela zbog GRATIS semena. Navodno neko staro seme, loša klijavost...

Gorane, ti radiš sa Crvenkom, jesi upućen u ovu problematiku???:sta:

poklonio sam ga rodjaku a on se nesto razocarao
mi uvek kupimo ses van der have,sto bi rekli jevreji"nemam novaca za jeftine stvari"

Meni rubni redovi su posejani sa gratisom. Em nisu nikli bas najbolje em je pipa mi urnisala 2 reda od komsije... Nisam juce uslikao, tacno se vidi gde je Van der Have a gde gratis.

Kod mene u palanci posto nije zastupljena repa nema pipe,posejao sam oko 33ha i za sad je odlicna,jos juce pala kisa,a hteli smo da prskamo,pa smo odlozili za sutra.
Prskam sa betanal am11 i zamena za safari niki trimark i trend,to sam kupio u agromarketu,za povrsinu od 33ha prosoj 54000din jeftinije

prosle godine sam prskao tim trimarkom i nikako nije odradio posao!bar kod mene... ove godine sam isao betanal expert,goltix,safari,lontrel i okvasivac,nije ostalo ni k od korova,ostao samo malo veci sirak!u utorak cu najverovatnije u prvo spartanje!

stanislav@ Ako imaš ozbiljne trave nisi prošo jeftinije,ako nemaš opet ist mogao si samo sa betanalom.Mo smo posejali 10sj gratisa ,gde je udarila kora loše gde nije može da prođe,Ovo je jasmina epd sejana posle pljuska,vide se posledice ful kombinacije herbicida ali ako bude malo kiše biće ok:osmeh:
sdc11775.jpg
[/IMG]
sdc11776.jpg
[/IMG]

Pa njiva je 80%cista,to je drzavna patcela 83 ha i oni sto su je radili pre mene radili su je kako treba,tako da od trava ima po koji sirak, malo cicka ali je sve mala trava otprilike 2-3 listic,icemo sutra rano da prskamo pre vrucine i mislim da ce to biti ok.A to sto sam rekao da sam prosao dosta jeftinije nisam rekao zbog trimarka,vec sto sam kupovao u agromarketu i dobio 38% rabata,isto bi tako prosao i sa safarim stim sto je safari skuplji 300e od trimarka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh