Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Počelo je veselo ,nadajmo se da će se na početku sve istresti pa će na kraju ispasti ok,ane kao prošle g.zaštitarka iz šećerane dovela pripravnicu na jednu našu parcelu da joj pokaže teorijski primer repe krajem maja(sklop iznad 95%9 a mi na kraju nismo ni vadili tu parcelu:svinja:

Pocelo je juce s ledom, a ko zna kako ce da nastavi, svaka godina je sve veca i veca lutrija, nevezano samo za repu.

Mi smo rasturili ureu, pre dva dana na dve njive. Samo smo jednu izsetvospremirali, veću. Isli smo oko 150 kg uree po ha. Setva kreće čim prilike to dopuste. Imaću jedan ogled sa nekoliko sorata. Baš me zanima kakvi će rezultati biti na kraju.

Da se poseje i krajem marta nije nikakav problem. Što se mene tiče ja nebi žurio sa setvom ali videćemo kada će sa istom krenuti naš ugovorač.

Ma hoce. Do kraja sledece nedelje cemo svi biti vec u polju, uzurbano raditi na setvi, Nadam se da ce ova hladnoca poubijati pipu, da bar s njom necemo imati probleme ove godine.

Danas su mi stigli rezultati analize zemljista iz secerane,po njihovim recima fosfora i kalijuma ima vise nego dovoljno,azota taman,jedino humus je manji za 0,5 necega.Slozili su se samnomm da bacim 300kg ruske 16-ice i 200 kg uree po ha...,po njima to je i previse,al je cu ipak da bacim.

Po meni je bolja opcija koristitii ruske 16ice i predsetveno nego neko fertilovo djubrivo zaorati u jesen.

Danas su mi stigli rezultati analize zemljista iz secerane,po njihovim recima fosfora i kalijuma ima vise nego dovoljno,azota taman,jedino humus je manji za 0,5 necega.Slozili su se samnomm da bacim 300kg ruske 16-ice i 200 kg uree po ha...,po njima to je i previse,al je cu ipak da bacim.

Pa kad misliš to da radiš(to će biti baš bacanje) treba da se seje:sta:

Pre svega dobro dosao na forum, predstavi se u delu foruma namenjenom za to, ko si, odakle si i tako to. Tako nallazu previla foruma, pa onda cemo o repi. Nije losa sorta, mi cemo je imati ove godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh