Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda je kolega kod vas palo mnogo manje kise nego kod nas ili je zemlja takva,brzo propustna...Kod nas blato,ali bukvalno,isao sam da obidjem neki luk iza sela em baretine po atarskim putem-em propadaju noge i lepi se zemlja,tj.blato! Napominjem ponedeljak-utorak bilo pojave letnjih pljuskova,sa pristojnom kolicinom vode!

Takva je zemlja valjda. Kad se dobro ispada, u ovom prolecnom i letnjem periodu za dva dana se uvek moze uci u njivu raditi.

Danas cuo za gratis kod zabaljske secerane,ako uzmes 5 setvenih jedinica repe na pr.kws placas 5, a gratis dobijas neko grcko seme,a ne ono koje si uzeocista prevara

Danas stiglo seme

b5p72s.jpg

I meni rekli da cu dobiti za gratis (0.3sj po ha) neko grcko seme. Znaci da uzmem hemiju na ugovor... E jbg sada cu morati da im se izvinjavam kako nisam znao i bla bla :ppozdrav:

Danas cuo za gratis kod zabaljske secerane,ako uzmes 5 setvenih jedinica repe na pr.kws placas 5, a gratis dobijas neko grcko seme,a ne ono koje si uzeocista prevara

Što prevara?Tako su rekli seme uzmeš kolko oćeš a po ugovorenom ha dobiješ 0,3 sj a ti ga baci ako nećeš sejati.Ja ću sejati na istoj parceli sa leopard start up pa da uporedimo naj gore i njabolje po mnogima:kisa:

Ako vreme nastavi ovako a za nedelju predviđaju sneg, izgleda da će setva repe početi u aprilu :sta:

Ja sam danas i poslednje sitnice kompletiro, zakacio drljacu za traktor, usminko sve, i sad cekam samo da krenem u polje, ali po svemu sudeci jos 5 dana nista

Slazem se sa Sandorom. Zemljiste je previse mokro. Sejem prvu godinu samostalno i vec vidim da ce me pipa urnisati! Da ne bude u mom slucaju prvi i poslednji pokusaj sejanja repe! :osmeh:

Ma nece biti tako lose, svi smo vec nestrpljivi, pa paničimo. Kod nas bi se prekosutra moglo raditi ako bude vetra i sunca, tako da to nije problem, samo sto prekosutra najavljuju nove padavine, to nas malo zeza.

Sejem prvu godinu samostalno i vec vidim da ce me pipa urnisati! Da ne bude u mom slucaju prvi i poslednji pokusaj sejanja repe! :osmeh:

bojcetic Nemoj samo da bude kao u onom bećarcu:

Pipa mi u š. repi stigla,
ja je "prašim", a ona noge digla :haha:

Nemoj da si pesimista, možda bude problema ako je u blizini tvoje njive prošle godine bila repa. Ako je sada seješ prvi put, to će biti početnička sreća i rekordan prinos... ::vadjenje_repe:::osmeh:

@Kameni
Sada si me potsetio na jednog "doktora" iz Stapara. Kada su mu presevali repu, a on seta po njivi i gleda crkutu pipu: "Ala sam ih pobio, svaka mi cast" :haha: A pipe toliko da se spotaknes dok ides po njivi :osmeh::haha:

Nije u blizni bilo repiste, sami kukuruzi i soja.

@Goran IHC
Valjda ce ostati za sok i sladoled :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh