Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li sejete sorte sa EPD tj startup-om, i kakva je razlika od obcnog semene,zanima me jer sam cuo da je to sam komercijala,pa da znam sta da kupim...,inace planiram da sejem marianku i original,sta kazete jel to OK?

Nisam. Procitao sam kod tebe u postu da najavljuju neki sneg sledece nedelje pa me to uplasilo :osmeh: , tako da ce setva najverovatnije sacekati Sidski vasar a na njemu se mozda nadje neka dobra sejacica ko zna

Hehehehe. Ko te nezna... ih... Ma pitam za seme jer ga nama nisu dali, kao da nezurimo, boje se svi da cemo pojesti ga, ili tako nesto. Isto tako i prosle godine dovezli su ga vece pre kretanja u njivu.

Ja cu ovih dana pruzeti npk ruski 3*16, pa cu cim vremenski uslovi dozvle da bacim 200kg po kj i to mu je to do prihrane preko lista na leto. Seme ce biti original sa start up-om.

Ja cu ovih dana pruzeti npk ruski 3*16, pa cu cim vremenski uslovi dozvle da bacim 200kg po kj i to mu je to do prihrane preko lista na leto. Seme ce biti original sa start up-om.
To ti je kasno sada za 3x16 nemozes duboko da ga inkorporiras,kalijum repa ove godine nece ni koristiti iz tog djubriva sem da bude nekih abnormalnih padavina,svi znamo koliko se kalijum malo pomera u dubinu godisnje od prosle godine mozda par cm,a koren repe ide i preko 1,5m u dubinu

Nikola nemora da znaci prosle godine mije bila bolja repa tamo gdesam bacao petnajsticu u prolece.

Samo neka bude padavina i nesekiram se ja za prinos sa takvim osnovnim djubrenjem, nije prvi put.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh