ŠAROLE ovca

jagnjad imaju lucerku i kukuruz i mogu kad hoceju u boks da grickaju,jagnjad merimo na jagnjenju,sa mesec dana i pri odlucenju,jagnjad zaljucujemo od dvaipo-tri meseca,zavisno od kolicine i pribliznosti jaganjaca,

jesam,prosle godine sam imao jagnjad u svim doba godine a i ove ce,ovce u kondiciji ove rase mogu se parite u svim periodima sem juna i jula,tako je kod mene,evo trenutno je ovan medju ovcama i pare se ovce

jutros prodao dva jagnjeta meleza po 280 a jednog sarolea sto je bio za klanje po 260.ljudi na pijacu missle da je bolestan kad nema vune po glavi i nogama-jedva je otisao po 260.

to je zato sto nepoznaju ovu rasu,kada budu sanzali veruj mi promenice misljenje,tako je i kodmene bilo a sada bih ga svih bez razmisljanja

Jedan što je kupovo od mene kad je video zaprepastio se. Kaze al su ruzni. Kasnije me zvao i kaže da nije klao skoro mesnatije jaganjce. Reč je o melezima šarolea.

sto se tice mesnatosti ove rase u cistoj rasi verujte mi da su medju vodecima u srbiji,ovo negovorim iz razlogo sto imam ovu rasu nego iz prakse jer uz ovu rasu imam i druge tovne rase a i kombinovane i sve sam propratio i probo

sto se tice mesnatosti ove rase u cistoj rasi verujte mi da su medju vodecima u srbiji,ovo negovorim iz razlogo sto imam ovu rasu nego iz prakse jer uz ovu rasu imam i druge tovne rase a i kombinovane i sve sam propratio i probo

Kolega,potpuno se slazem sa vama.Ja imam grla virtemberga u cistoj rasi i sarolea(doduse samo dva sarolea),takodje i mesance w,pramenki,sarolea.Sto se tice prirasta saroleu nema ravnog.Imam jednog muskog ojagnjen pre 2meseca,merim ga svako 15 dana,prirast za sada 470g,dnevno,zaista neverovatno!Imam w koji su stari nekoliko dana od njega i veci ali 4-5kg laksi.Ejedino sto ne znam sta ce se desavati recimo za mesec ili dva,kako ce dalje napredovati...Dnevne priraste kod jaganjaca sa ostalim ovcama koje sam postizao su do 380g,ali uz ful ishranu i prihranu,dok je ovaj sarole na standardnom rezimu ishrane.Izgleda da je poenta u mleku koje daju ove ovce,mislim da je znacajno bogatije proteinima i mastima,od ostalih ovaca.
pozzz...

slazem se sa vama kolega goranue,sto se tice prirasta do 50 kg idu ko iz vode a kasnije uspore,jos interesantnije je da ova rasa je ranostasna ali ipak ovnovima se linija vidi tek od godinu ipo dana

e sad ja vama kao neko sa najmanje iskustva od svih vas da kazem nesto,sta god ukrstali ako grla nisu dobra,ni melezi nece biti dobri,a te fore i gluposti naseg prostog naroda da upari zabe i dobije babe nepiju vodu,i zato dobra grla su bitna,i da budu u rasi,i nadam se da se slazete samnom

Nazad
Vrh