ŠAROLE ovca

Lepo...nema šta...:ppozdrav:

Šta je sa ovnom,kad je bacio vunu u pečatima? Bila neka upala ili...

Da nebi ispalo da vecito kritikujem, ovaj put zelim da pohvalim kolegu za lepo odnegovano stado.

kolega zemun samo vi recite vase misljenje,kritike nisu zlonamerne nadamse ali trudimo se da odradimo kako znamo i umemo mada uvek mesta ima za bolje,hvala na pohvalama svima,dobar deo ovaca sa slika su se i parile,kolegavojvodjanin 2 razloga zasto je ovan takav,odvojen je bio u malom prostoru pa se cese a inace je u godinama pa zato tako izgleda,ovaj ovan je imao puno posla a i imaga jos,mislim da je pripustan na nekih 50 komada do sada od jula meseca koje u cistoj rasi koje na druge rase,ovan je ranijih godina malo koriscen pa mora sad se iskoristiti radi krvnih linija,inace je ovan malo nizi nego sto treba biti ali daje inzvaredne jagance,na ubu kod Branka i Nebojise je jedan od njegovih sinova od prosle godine i kod nas ima zenkica njegovih cerki koje bas naprotiv su ekstra primerci i zato ga forsiramo jer njegova karijera se blizi kraju

jpacqq.jpg
drage kolegae imam u ponudi ovoga ovna koji je 2,5 godina star i fracuz je,inace sam odabrao 2 muzjaka od drugog odgajivaca za uvoz pa mi je ponudjen i ovaj ovan od drugog odgajivaca ali neznam sta da radim,voleo bih vase misljenje,hvala unapred

---------- Poruka napisana u 20:48 ---------- Prethodna poruka je at 20:47 ----------

jpacqq.jpg

Nepitaj nego uzimaj kad ti se već pružila prilika. Sa 2.5god je u najboljoj snazi a odlično izgleda. Svako grlo sa strane mnogo znači da se održi kvalitet ove rase u Srbiji.

kolega sarbanac mi cemo se truditi da uvozimo ovnove cesto da nebih doslo do toga,zilj nam je da uvozimo sto bolji kvalitet,ovo grlo je nazalost zavrsilo kod loseg odgajivaca pa sam skeptican malo,voleoh bih jos komentara jer ipak nisam siguran za kvalitet,hvala

nekako je nizak sto vjerovatno posledica lose ishrane dok je bio u razvoju sve ostalo je uredu ima dobru sirinu
nema veze ako je on zaostao sto nemora da znaci da ce njegovo potomstvo biti tako naprotiv moze davati prvo klasnu jagnjad

Svi smo na početku što se tiče poznavanja ove rase. Majilovac znaš i sam da postoji razlika u rasi po pitanju tipa. Koliko sam ja posmatrao ima duži i nesto viši i drugi nešto kraći i niži tip. Ovaj ovan ima dosta dobru širinu. Ipak je francuskog uzgoja a to vredi. U dobrim uslovima zablistaće. Možda ga vidimo i u NS na sajmu?

kolega fracuz u madjarskoj od odgajivaca kod koga smo svratili da pogledamo samo,inace smo izabrali 2 mlada ovnica od 10-11 meseci i pogadjamo se za jednog mlogo dobrog ovna,a ovoga nam je ponudio jedan odgajivac koji je ublizini i druzise sa odgajivacem od koga smo bili

---------- Poruka napisana u 20:13 ---------- Prethodna poruka je at 20:12 ----------

mozda bude na sajmu ali imamo drugih mladjih za te stvari

Nazad
Vrh