Čestitke za ponove.

Možda je čovjek dobio demo traktor na probu. A i da ga je kupio on zna zašto i kako ga je kupio.
aj neki normalan koemntar pored ovog lupetanja i zavisti.sin 19 i kcerka 18 prosli na fondovima za mlade pa prodali nedavno 939 i 936 koji su bili debelo spremni za remont posebno 936.menjac se trebao radit pod hitno na oba pa kad smo sve stavili u klakulaciju za male pare odnosno sto cemo mi iz svog dzepa morat dat cemo dobit nov stroj a drugo od jako puno zakupa smo odustali i nema vise potrebe za dva traktora od 400ks.ja nisam bio za kupovinu al sinnapao.a da rastavljam ova dva i sarafam nemam vise ni volje pored ovogstanja u poljoprivredi.da placam majstora i delove za ova dva da reparira izaslo bi me skuplje.za pacenike jesam kukao sam i prodao sam 13jutara da podmirim neke troskove.ida sam znao ove sto su gazili njive dok su ispitivali naftu tako placat naterao bi ihda mi izgaze sve tu sam obrnuo lepe pare kamo srece da su izgazili sve.dobio pomoc za manjine od drzave i posebno od grada jos i oprostili nam zakup drzavne za proslu i pretproslu godinu.najbolji potez od svega je bio sto smo odustali od jako puno priatnog zakupa.uvek sam racunao dobit zajedno s mojomzemljom pa kad smo stavili posebno na papir te zemlje +- od 2018 sam u minusu na njima.na ove cene i susu iznad 150e jutro ne isplati se radit.istekne jos par ugovora odjebat i njih pa nek im rastekorov boli me **greška.kad se sve stavi uz fondove sto su deca dobili za jako male pare kupili smo nov traktor.dali su nam previse dobru ponudu odnosno popust i nismo hteli da ovo propustimo.kad bih napisao cifru za kolko malo para smo zapravo kupili traktor ne bi verovali a drugari takva prilika se ne propusta i kad je stanje u poljoprivedi katastrofa.za pacenike i par ovih pametnih kojih ima leb te jebo u svakoj temi koju otvorim ovde da malo manjetipkate i provodite vreme ovde mozda i vi jednog dana budete vozili ovakvu masinu

Svakom je teško na njegov način. Pojedinci (govorim uopćeno, ne samo za forum) vide samo kad se nešto kupi, promjeni, pomladi, proširi imanje..., al ne vide koliko neki ljudi (ne govorim za tebe opg hobi, jer te ne znam) rade, grebu, vuku, riskiraju, imaju pun klinac uspona i padova, uspjeha i poraza, nekad (često) i rada za džabe. No međjutim, unatoč svemu treba "svoj red kopat" i ne j..at nikog ni 5 % jer veliki dio ljudi (čast iznimkama koje postoje) gleda kako da drugom utera do ibera. Zavist je opasna bolest, opasna.

Ispričavam se što sam ošo van teme.

Opg Hobi;

Niko ti ništa nebi komentarisao da su ti postovi realni.

Kako da te ljudi shvate za ozbiljno kad u jednom postu napišeš da si prodao 12 jutara zemlje, pa sad nije 12 nego 13, da bi pokrio neke dugove,

A u drugom postu napišeš kako ti dva Dajc kombajna stoje u rezervi, i da nisu radili od 2021.godine.

Pa šta je realnije prodati u slučaju nužde?

Stvarno svašta pišeš, pa se čudiš što ti ljudi komentarišu.
Nema tu nikakve zavisti što kolega spominje.

Човек дошао у ситуацију да лакше купи ново него поправља и одржава половно. Што би се рекло, прешао игрицу. То треба доживети.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

pola ovde ljudi ne zna sta pise tj kad pogledas u samo 4 meseca razlike,obrnu igricu za 180stepeni u pisanju

ja lupetam i zajebavam se,ko shvati ko ne zalim slucaj

al neki toliko laprdaju gluposti da je to za istrazivanje,il zaborave stv sta napisu ili lazu za medalju

@Goran G.
eto me u somboru opet za nekih 3 sata :)

Opg Hobi;

Niko ti ništa nebi komentarisao da su ti postovi realni.

Kako da te ljudi shvate za ozbiljno kad u jednom postu napišeš da si prodao 12 jutara zemlje, pa sad nije 12 nego 13, da bi pokrio neke dugove,

A u drugom postu napišeš kako ti dva Dajc kombajna stoje u rezervi, i da nisu radili od 2021.godine.

Pa šta je realnije prodati u slučaju nužde?

Stvarno svašta pišeš, pa se čudiš što ti ljudi komentarišu.
Nema tu nikakve zavisti što kolega spominje.

Da ne ulazimo rasprave, ne držim nikom stranu niti ikog prozivam.

U jednom razumijem kolegu. Bolje da je prodao ta dva stara (i vjerojatno izrađena) Fendt-a nego što ih je popravljao. Ko nije popravljao tako skupe i komplicirane traktore (i relativno mlade) taj ne zna šta je "skup sport". Na žalost, nedavno sam imao prilike saznat kakv je "skupi sport". Nedaj Bože nikom. Uredan kombajn će uvijek nešto zaradit i može se ubsvakom trenu prodat, puno lakše nego izrabljeni skupi zapadni traktor.

Nazad
Vrh