KUBOTA

Imamo Kubotu m130x od Septembra 2011 godine i za sada je sve u redu, bilo je par sitnica ali su resene. Vucem sa njim Vogel&noot m1020 trobrazni obrtac, namesten na 40 cm po brazi i dobro ga vuce. Sa setvospremacem od 4,2 m se igra. Iako nije bilo problema sa kilazom, stavili smo mu u zadnje tockove 500 kg tegova, sto bi se reklo da se nadje. Kad god je bilo blato pre je poceo a se gusi nego da slajfuje pa mi je to dobar znak da ima dovoljno tezine. Neko bi rekao a vucem male prikljucke, ali oni mi za sad odgovaraju. Plug nismo hteli cetvorobrazni prvenstveno zbog kilaze jer je ipak traktor sa 4 klipa, ali mislim da mu nebi bio nikakav problem da ga nosi a i da vuce u nasoj zemlji. Toliko od mene, ako te jos nesto zanima, pitaj.
 
Pitanje za one koji su se susretali sa traktorom kubota M1 85. Imam ponudu za kupovinu takvog traktora i nemam blage veze o ovim traktorima a trba mi jedan u toj konjazi.Traktor je iz 1994g i kupljen u srbiji ima nesto preko 3000rc i cena mu je oko 14000e.Kako su se pokazali ti traktori kod nas? Najvise me interesuje da li im je hidraulika pouzdana i kakvi su potrosaci?
 
Japanske masine ipak nisu za nas balkance mada ih ni u evropi ne vole sto zbog cene sto zbog rezervnih delova.
 
Глупост,кад бих куповао трактор стране производње(у то не рачунам мтз) купио бих управо Куботу..Имам их пар у околини једна ради са миксерицом и троши мање од Фендта исте снаге на истом послу,потврђено и доказано,од Руса 820 да не причам.
 
Ne zna komšija Pero da ih popravi čekićem, a i ti Japanci naguraju svašta nešto što je po našem narodu višak.
Uglavnom svi su navikli na imt, eventualno na neke ruske mašine koje su nepromijenjene tridesetak godina i sve što je novo i nepoznato ne valja.

Po meni najveći problem je što nema majstora koji znaju popraviti kad nešto zakaže pa se dugo čeka da se nastavi posao. Cijena je realna u odnosu na kvalitet i ono što se dobije, a dijelovi se sad za bilo šta mogu brzo dobiti.
 
I ja mislim da Kubota nije za nas, ne zato sto nije dobra ili sto cena ne prati kvalitet, nego zato sto NEMAMO te pare, ili ih ima jako mali broj ljudi. Ja sam na primer hteo da kupim vocarski traktor od 70 tak konja, sa dobrom kabinom i sl. i dobio ponudu za kubotu od oko 40 000 eura. E sad da ne ulazimo u to da li je to malo ili mnogo, ja kao prosecan vocar u srbiji jednostavno nemam te pare i pogledajte gde se Kubota prodaje, pa samo u tajkunskim ili sl. vocnjacima, mi ostali mozemo samo da je gledamo. Da ne pominjem redovne servise koji kostaju po 100 000 dinara a rade se na svakih 200 sati. Mi smo godinama vozili IMT i Rakovicu, pa smo onda presli na Kineze, Ruse i ponekog Indijca, i ne bih rekao da mozemo odmah u "Mercedes", ne zato sto ga ne volimo nego ne mozemo da ga priustimo.
 
Moj komsija je pre par meseci uzo Kubotu ,neznam po brojevima al znam da je oko 90 i nesto konja i placena 45 hiljada.Kaze da je presudilo to sto je cuo iz pouzdani izvora da u Americi daju garanciju10 hiljada sati.
 
Koliko ja znam jedan primerak je uzeo i Pavle Nenadovic, a on ne uzima bilo koje masine. Ono sto je sigurno da nije jeftin za odrzavanje, ali mislim da je jako pouzdan. Ono sto znam je da se svi rezervni delovi jos uvek proizvode u Japanu.
 
Pa ako tako gledate, onda nijedan zapadni traktor nije za nas. Onaj ko kupuje, kupuje ono sta moze da priusti, kako traktor, tako i servis i za ne daj Boze neki veci kvar da moze da isfinansira. Prvi servis, koji se radi na 50 r.c. kosta oko 90 000din. i svaki sledeci se radi na 1000 r.c. Mali serivis se rade na 250 ili 500 r.c. zavisi za koji interval ko se opredeli, i cena nije ni priblizna velikom, jer se ovde menja samo ulje u motoru i filter ulja. Cena velikog servisa jeste visoka, jer ide mnogo ulja, kad bi kupovali kvalitetnije ulje i za IMT traktore(npr. 5136, jer i u njemu ide dosta ulja u menjacu i hid.) opet bih vas puno izaslo, racunajuci samo ulje, ali ne, to se gleda ovako, IMT,IMR,MTZ oni gutaju bilo koje ulje, i sto bi ja bacao pare na npr. ulje koje kosta npr.600din/lit. Ko kupuje nov traktor, mora biti svestan i njegovog redovnog i kvalitetnog odrzavanja. Mozda pametujem, ali tako je.
E sad, Kubota jeste u cenovnom rangu priblizna zapadnim traktorima, jedini je problem sto nije toliko zastupljena kod nas, pa zbog toga slabo se moze cuti kakva su iskustva, kako sa traktorom, delovima, tako i sa servisom. Gledajuci cene od pre 2 god.bili su moze se reci povoljni, s obzirom na kvalitet, ali danas su cene poprilicno vise u odnosu na tada, ali i carina je za iste te traktore veca, nego za one iz EU, stoji to i da prodavci hoce sto vecu zaradu da imaju od prodaje traktora.

Garantuju kvalitet cim daju toliku garanciju, mada kod nas je 3 god. ili 3000 r.c. (sta pre nastupi). Meni su serviseri rekli, koliko su traktora prodali kod nas, da ni sa jednim nisu imali nikakvih problema, ni na motoru, ni menjacu, ni hidraulici a ima par koji guraju oko 15 000 r.c. Ne racunajuci neke sitnice....
Kubota 9540 ima 95ks, i ona kosta otrpilike koliko ste naveli, sa pdv-om.
Proizvode se ver, ali glavni magacin za Evropu se nalazi u Nemackoj, tako da su svi delovi dostupni u veoma kratkom roku, hocu reci, isti rok kao i za traktore proizvedene u Nemackoj, JD,Claas....
 
Treba kupovati samo ono sto mozes sam opraviti i za cega delova ima treceg u Rumi i na najlon pijaci dakle nase domace masine starije zetore ursuze ili rusa sve ostalo ni pod tackom razno.
 
Treba kupovati samo ono sto mozes sam opraviti i za cega delova ima treceg u Rumi i na najlon pijaci dakle nase domace masine starije zetore ursuze ili rusa sve ostalo ni pod tackom razno.


Sve prema mogucnostima i potrebama. A opet ne mozes ceo zivot preskakati preko rucice manjaca kada ulazis u traktor.
 
Treba kupovati samo ono sto mozes sam opraviti i za cega delova ima treceg u Rumi i na najlon pijaci dakle nase domace masine starije zetore ursuze ili rusa sve ostalo ni pod tackom razno.
Kolega, silno gresis, treba da prodamo traktore i kupimo konje pa da radimo sa njima, tu je jos lakse i jeftinije odrzavanje, a i nema da se brines za delove ..:haha:
 
Sve prema mogucnostima i potrebama. A opet ne mozes ceo zivot preskakati preko rucice manjaca kada ulazis u traktor.

Sa ovakvim cenama nasih proizvoda i odnosom drzave prema nama sami bi sebi skakali u usta da sebi nametnemo jos jedan suludi trosak u vidu tehnike koju ne mozemo sami popraviti i za ciju popravku i odrzavanje treba izdvajati pravo bogastvo .
Moj moto je uzdaj se samo u sebe .
 
Da se malo vratimo na temu. Nova Kubota M7 serija
getAsset.aspx

Sam naziv govori koliko ce koji imati K.S. s tim da ce svaki imati famozni boost s kojim se povecava snaga za oko 20 k.s. (u teoriji, ali u radu.....? )
Steta sto ima samo 4 cilindra, i da toliki traktori teze samo 6,5t. Mislim da ova kategorija traktora ne treba da bude laka, kao ovi univerzalni do 110ks. Vreme ce pokazati sta su japanci napravili.
 
Nazad
Vrh