Subvencije poljoprivredi za 2014

To bi bila jedna od vecih gluposti koju bi mogli da urade. Zemlja ce se izdavati na crno, a zakupodavac ce uzimati subvencije.
 
Taj Vujevic je tako serendao vec nekoliko puta, zajedno sa onim Sevarlicem.
OK, ajde da ukinemo subvencije, ali svima, a ne ima al samo za svoju zemlju jer se stim sigurno nece umanjiti budzedski deficit jer ce svakako subvencije i dalje uzimati taxisti, doktori, advokati, direktori, babe, dede, studenti itd. Dok se jednom zaista ne formulise sta je to poljoprivrednik, i sta je to neophodno da ispunjava jedan poljoprivrednik, dotle ce biti mucki i prevara.
 
Dali se na istu zemlju dobiju subvencije u mom ili gazdinstvu zakupodavca sasvim svejedno.Čak šta više ta procedura nije ni komplikovana.Državne je sve maje na licitacijama od kvazi stočara tako da i to iz godine u godinu postaje sve manje bitno.
 
To bi bila jedna od vecih gluposti koju bi mogli da urade. Zemlja ce se izdavati na crno, a zakupodavac ce uzimati subvencije.
Pa zakupodavci i ovako traze nekom pola nekom celu subvenciju,što se njih tiče odluka je na pravom mestu,još ako pio ne bude uslov biće im pun pogodak,samo se registruju ili ako su već registrovani na 0.5h dodaju resto zemlje i to je to...
 
Upravo tako, ovim bi se ukinule samo subvencije za drzavno zemljiste, a izgleda da im je to i cilj.
 
E u tri lepe. Danas sam isao da promenim uslove zakupa za sledecu godinu, a sad vidim da su klimave subvencije:zli:
 
Subvencije treba da dobije iskljucivi i samo onaj kome je poljoprivreda osnovno zanimanje i nema druge izvore primanja.Sve ove mahinacije do sada sto su bile lako se utvrde i eliminisu, tipa, davanje zemlje u zakup srodnicima, razvodi i sta znam vec.........
 
Subvencije treba da dobije iskljucivi i samo onaj kome je poljoprivreda osnovno zanimanje i nema druge izvore primanja.Sve ove mahinacije do sada sto su bile lako se utvrde i eliminisu, tipa, davanje zemlje u zakup srodnicima, razvodi i sta znam vec.........

Ja sam jedan od tih, i slazem se sa tobom ali takodje se slazem da ako dobijamo da dobiju svi a ako nema, nema za nikog.... To sto ce saku jadu da zakinu subvencije a nekima da daju nece popuniti ni rupu u opstinskom budzetu a da ne govorimo o drzavnom...
 
Taj Vujevic je tako serendao vec nekoliko puta, zajedno sa onim Sevarlicem. OK, ajde da ukinemo subvencije, ali svima, a ne ima al samo za svoju zemlju jer se stim sigurno nece umanjiti budzedski deficit jer ce svakako subvencije i dalje uzimati taxisti, doktori, advokati, direktori, babe, dede, studenti itd. Dok se jednom zaista ne formulise sta je to poljoprivrednik, i sta je to neophodno da ispunjava jedan poljoprivrednik, dotle ce biti mucki i prevara.
Samo treba uvesti obaveznu obradu zemlje i sankcije za neobrađeno i problem rešen.Pa ko ne misli da ga lupe po džepu ili će platiti da se uradi ili će dati u zakup po normalnim uslovima.Samo džabe se mi ovde koprcamo kada je u našoj zemlji poljoprivreda totalno gurnuta u zapećak i od nas će samo uzimati ( samo će izmišljati načine) a davati sve manje i manje.
 
Gde imaš neobrađene zemlje? Kod nas samo asfalt nije uzoran a i on je po negde načet.
 
Ima tu jos nesto, kako ce staracka domacinstva koja su ostvarila polj.penziju da dobiju sub. Kada se zna da poljoprivredni penzineri nemaju prava na sub. Jer su automatski nekomercijalna gazdinstva zbog starosti. Znaci ili da prodaju ili da prepisu zemlju na nekoga mladjeg. Jer ako dobro shvatam nema para za njih ni ako daju drugom zemlju u arendu. Mislim ovo iz min. fin. je samo predlog. Videcemo sta ce od svega toga biti.
 
Licno nisam za ovakve subvencije, ali me bas zanima , kako to da nemaju subvenciju poljoprivredni proizvodjaci u penziji, ako su stekli tu sirotu penzuju od koje ne mogu da zive. Svi oni koji pocnu primati penziju u 65 godini jos aktivno obradjuju zemlju I mnogima je ta zemlja osnovni izvor prihoda. Ovo sam naveo kao primer. Mogu da kazem da ne znam ni jednog poljo, proizvodjaca koji nesto ne muva oko tih subvencija, na bilo koji nacin. Drzava ako hoce da da taj novac treba da ima neki drugi system, a ne da neko dobija, a nezna ni gde mu se njiva nalazi.
 
Nazad
Vrh