Subvencije poljoprivredi za 2014

Sto se poljoprivredne kartice tice, rekla je gospodja iz NIS-a da se odobrava 5 dinara popust za poljoprivrednike za ED (sto smo znali) i 3 dinara za gasno ulje.
E sada, ukoliko odem sada sa karticom i ostvarim popust, ostalo je samo nejasno da li ti racuni moraju da budu overeni (sto sada na tv-u nije pomenuto), kao i to da li takvi racuni isto vaze (da li moze i popust, i vazeci racun za povracaj novca za gorivo)
 
Vaze ne overeni racuni bilo je u emisiji pre tog priloga sa gospodjom iz NIS-a, moze euro dizel u starije traktore bez uverenja da traktor trosi ED. Znaci odes na bilo koju pumpu i kupis ED ili GU (bez obzira koji traktor imas) i uzmes racun i sa tim racunom ostvarujes subvencije. + na to ako imas karticu nisa imas popust koji oni daju pri kupovini na pumpi. Pomenuli su i nekakve popuste za maziva ali ju je Uros prekinuo. Raspitajte se i za to ako kupujete ulja i sva maziva na Nis pumpama.
 
Poslednja izmena:
Vaze ne overeni racuni bilo je u emisiji, moze euro dizel u starije traktore bez uverenja da traktor trosi ED. Znaci odes na bilo koju pumpu i kupis ED ili GU (bez obzira koji traktor imas) i uzmes racun i sa tim racunom ostvarujes subvencije. + na to ako imas karticu nisa imas popust koji oni daju pri kupovini na pumpi. Pomenuli su i nekakve popuste za maziva ali ju je Uros prekinuo. Raspitajte se i za to ako kupujete ulja i sva maziva na Nis pumpama.
Znači 3000 dinara po hektaru i to je to. Nema onih 50 dinara jeftinije? Pa mi smo pukli onda ove godine? Još čovek sav sretan izjavi da će se važiti skupljanje računa do kasno u jesen. Pa kad će te pare biti? Uopšte kad se predaju računi? Znači neko sa 10 hektara je prošle godine imao 600 litara po 100 dinara u proleće i 600 litara po 100 dinara u jesen. Sada će imati 10 hax 3000 što je 30.000 dinara ili 200 i kusur subvencionisanih litara.
 
Poslednja izmena:
Ne vazi popust od 5 din, dok se kupuje subvencionisano gorivo. Znaci ne mogu se koristiti u isto vreme. To mi je rekao radnik na nis-ovoj pumpi kada mi je davao papire za karticu.
 
E bas da ne bi doslo do ovakvih rasprava, pozvao sam upravo korisnicki servis na> 08 0000 8888
Razgovarao sam sa agentom, i rekao mi je da se na licu mesta dobija popust od 5 dinara za ED, i da isti racuni vaze od 01.01.2014. i za regresirano gorivo tj za 3000 din.
Sa ovih 5 dinara, NIS privlaci musterije da kupuju kod njih. Trzisna utakmica, kako bi pobedii konkurenciju.
 
Ne zaboravite da ce biti uslov ( verovatno ) 100l/Ha prikazanih racuna da bi dobili povracaj od 3000 din/ha .. i 300kg vestaka po Ha
 
A NIS ako se uzme preko velelprodaje na min 5000l cena ED 139,7rsd sa pdv-om.Pa sad vi računajte.Ja mogu i veći popust da Vam dam....
 
Nazad
Vrh