Crvenilo kukuruza

Iz godine u godinu se sve vise radi na tome da ko hoce da seje kukuruz morace da predje na GMO.Znam da mnogima nece odgovarati ovaj post ali naterace nas na to.Voleo bi da nisam u pravu.

- - - - - - - - - -

http://www.izbis.com/predavanja/14-Jelena-Crvenilo-kukuruza_Vrsac.pdf

Ovo je danas posle podne uslikano
Gledani hibridi su V52,Pako i DKC 6089.Jedino na DKC-u nisam primetio ni jednu gamad.
fotografija09511.jpg

fotografija09531.jpg

fotografija09541.jpg

fotografija09551.jpg
 
ako sam dobro shvatio ova gamad preživljava i na korenu nekih korova konkretno na korenu sirka i tatule :sta:
 
Tako pise,sad kad vratim film u nazad malo prosle godine sam imao 100% ostecenja pored jedne njive koja je u parlogu 2-3 godine,i tu nema sta nema od korova.(clan Amazon zna o cemu pisem).Opet pored kanala gde ima raznog rastinja desavalo se da nemam ni jedan struk ostecen.Nisam stigao danas da obidjem jos neke njive jer je nailazila kisa a autom sam bio.

Valjda ce neka i da se udavi od ovolike kise.
 
kod mene crvenilo napalo V -52 svih pet jutara i f -38 3 jutra,a crve necu ni da spominjem,skoro svaki drugi klip ima crvica.njive u fulu odradjene .
 
Kod mene crvenilo osusilo dobar deo kukuruza,klipovi lepi ali vec gumeni,tako da nema nista od toga!Kada sumiram diabrotiku+crvenilo+susetina...bice zajebano!
 
To je kod nas veliki problem evo već treću godinu za redom.A pojavljuje se i tamo gde ga do sada nije bilo.
 
@Savato, bez ljutnje, bio sam pre neki dan kod tebe u kraju, vaši kukuruzi su među najzelenijim u Vojvodini a ti najviše kukaš na sušu.
 
@Savato, bez ljutnje, bio sam pre neki dan kod tebe u kraju, vaši kukuruzi su među najzelenijim u Vojvodini a ti najviše kukaš na sušu.
To je do zemlje,nasa moze da izdrzi susu vise nego druge,ali ne bas 2 meseca i temperature 42c koliko je bilo 2 dana uzastopno! Nije sve ni do zelenila,ima dosta kasnije sejanih koji su zeleni a oplodnja losa i kukuruz takodje!Vidi u temi kukuruz slike koje sam postavio od mog komsije,koji je kasno sejao,kukuruz zelen ali klipovi-pabirci,losa oplodnja!Ne kukam ja,vec iznosim cinjenice koje mi smetaju,ali nisam toliko kivan i besan na susu koliko na ovu bolest Crvenilo koja ce mi ozbiljno redukovati prinos na jednoj njivi,ali sta da se radi...
 
Sava je probao sa kukanjem da dozove kišu ,kao prošle godine.Ove godine mu taktika nije uspela.:osmeh:
 
Ove godine smo Sava I ja kanda ostali nasuvo. Crvenila kod nas na volju, hibrid nebitan, neki manje neki vise a Kermes najvise.
 
ja sam ove godine najebo od crvenila mnogo vise u KWS Luce a ni ZP 606 niije zaobisao a inace njiva do juna bila boli glava a sad jad i muka da gledam, prosto da ne poverujes kako je to moguce
ove godine nije toliko zlatica radila ali crvenilo podosta a dosada kod nas u ataru ga nije bilo
 
kod ujaka na parceli je bilo i mesanih hibrida i u delu parcele je bilo klipova koji su formirani ali je seme prosto isisano/sturo, lak klip a negde sam video da je to isto od crvenila
 
Kod nas u kraju naj vise oboljevaju KWS hibridi, posle svi ostali podjednako, naj manje DKC.
Ove god. manje vise crvenilo koliko je zlatica napravila sranje!
 
Isti slucaj i ovde.Pojavilo se tek kada je kukuruz nalio.Cini mi se da cikadama nisu odgovarale hladne noci u vreme oprasivanja kukuruza inace bi i ove godine bio zesci najeb sa kukuruzom.
 
Nazad
Vrh