Tegovi za traktore

Da li skidate tegove sa traktora kad vam ne trebaju ?? Neki kazu da valja skinuti jer se vise trose prednje gume i opterecenje je za prednju vucu. Koje je vase misljenje ??
 
Da ih imam, stavljao bi ih samo za teske radove na zemlji. sto ce ti tegovi u transportu?!?

Cak je pozeljno racunati koliko je utega potrebno da traktor radi s pojedinim strojem. NPR. za rad sa sjetvospremacem bi trebalo staviti naprijed 10 tegova, dok za oranje treba 6 za tanjuranje opet 10 i tako. Upoznao sam samo jednu osobu koja si je racunala osovinsko opterecenje na praznom traktoru i sa zakopcanim prikljuckom i prema tim izvagama dovodila agregat u balans.

Vecina ljudi uvijek naprijed ima SVE tegove i nikad ih ne skidaju jer ih mrzi. mrzilo bi i mene da budem iskren no s obzirom na cjenu guma...
 
Pa to su mi rekli da nemam potrebe da ih stavljam kad je transport u pitanju ili neka druga laksa operacija. Veca samo za setvospremac, tanjiracu i plugove. Dobio sam 10 tega uz traktor i nemam nameru da ih skidam dok spremim njive za setvu kukuruza.
 
Nedavno sam za jedno popodne napravio tegove za traktor i to od izolatora od dalekovodnog stuba. Težina je cca 35kg a kao što vidite može se dodati još u koliko je potrebno. Skida se sa nosača i stavlja veoma jednostavno samo se isčupa.
Vrlo praktična stvar mogu vam reći pogotovo u radu sa nošenim atomizerom i nekim težim priključcima.
slike-005.jpg
 
kako su namontirani tegovi zadnji na rakovici hteo bi da stavim jos po jedan ako moze i ako zna gde ima
 
Ja imam 2 tega za prednje točkove fabričke za Rakovicu 60,65 i za Landina(stari model na haubi mu piše Zadrugar DIESEL od njega je i nastala Rakovica) neznam dali pasuje za R-76, ova 3 modela nose napred 19-ice gume,jedan je težak 60kg.možda ću da ih zamenim nisam još čvrsto rešio,imaju na sebi 3 otvora za vezivanje na felnu mesto za ventil što bi rekli "oriđinale".
 
76 ica obicno nosi 20-ke felne tako da mislim da ne stima. Saleso znam ja gde ima ako te zanima javi se na pp.
 
Ako su i na R-76 prednje felne sa 3 kvadratna otvora na srcu felne vrlo je moguće da pašu treba samo izmeriti nebi ništa smetalo što su 20 coli.
 
Jel neko zna koliko se krecu felne sa tegovima za 577,ili samo tegovi posto su? I gde se mogu naci? Trazio sam po oglasima,ali bezuspesno,svaka pomoc bi dobro dosla.
 
200-300 evra su ti felne za 577 originalne. U tvom slucaju ti je mozda lakse da pazaris tegove od Torpeda. Za njih ne znam tacnu cenu ali mislim da idu 20-25 evra po polutki a tebi bi trebalo plafon 12 polutki.
 
Nazad
Vrh