Auspusi

a žetveni ostaci varnice požar.....
o tome ne razmišljaš
 
Prepravljen auspuh na r65,radi bolje preglednosti...
349bdqg.jpg

Previše je tu krivina, time samo otežavate pražnjenje komore za sagorevanje od ostataka sagorelih gasova. Drugim rečima, povećali ste gubitak energije motora jer svako to koleno stvara dodatan otpor kretanju gasova kroz cevovod, pa klip tokom svog kretanja prema gornjoj mrtvoj tački mora sa većom silom da potiskuje gasove kroz izduvni ventil i ostatak cevovoda sve do kraja auspuha. Auspusi se projektuju tako da produkti sagorevanja mogu što lakše da se izbace iz komore za sagorevanje. Dakle sa što većim prečnikom cevi i sa što manjim brojem krivina. Prigušivač je nužno zlo jer njime dobijamo tiši rad motora ali na uštrb snage. Ako ubuduće budete pravili neke modifikacije izduvnog sistema, gledajte da bude sa što manje krivina u cevovodu.
 
Ne guši auspuh već motor. I naravno da guši motor sve što se stavi na kraj auspuha. U ono vreme nisam mogao da stavim ništa veće zato što mi je auspuh išao ispod kabine i ostao bih bez iskrolovca da je bio gabaritniji. Zato znam i iz ličnog iskustva kako ti razni dodaci utiču na rad motora...

To je bilo pre par godina međutim, situacija se "apdejtovala": kupio sam koleno auspuha i digao auspuh uvis. Ali pošto moj traktor više ne ide u žetvu, nije bilo potrebe da pravim novi, adekvatniji iskrolovac. Eto, čisto da Vas uputim u stanje u mojoj avliji. :ppozdrav:

No, činjenice ostaju činjenice. Što više ima krivina u cevovodu, što je cevovod duži, što su prečnici cevi manji, što više ima prepreka kretanju gasova (prigušivač na primer) itd. - to je motoru teže da istisne produkte sagorevanja.
 
Mi koristimo crni sprej za visoke temperature, bas za farbanje auspuha, drzi do godinu dana, ali kad vruc pokisne, to skracuje farbi radni vek. cena spreja je oko 500 600 dinara, ima ga u svim malo bolje snabdevenim prodavnicama boja i lakova.
 
Koji auspuh predlazete za mtz 1025,da li klasican kao fabricki ili onaj u oblku cevi? Taj u obliku cevi, (lepse izgleda) da li u sebi ima neke komore ili ne i da li bi bio bucniji traktor sa njim?
 
Nazad
Vrh