miroslav k
Član
Mozda sam vec postavljao pitanje ali nisam dobio odgovor, gde se moze kupiti savitljivo crevo za auspuh? (koriste ih kod kamiona)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ovako napravljen auspuh od prohroma ce da traje dok je traktor i jos malo više, malo je pocrneo od temperature ali takav ostaje zauvek
@antonio
samo ovako reseno prosto ali zadovoljava
interesuje me kad je samo cev (ona nema prigusivac) da li to nesto utice na snagu motora.?Moze samo cev i na motore koji nisu turbo.
Tj hoce ako si imao ugradjen auspuh pod brojem 1 ili 3 (na slici dole) ali ako si imao pod brojem dva,tesko da ces dobiti na snazi,jer je kod takvog auspuha otpor najmanji. Ili sto kaze Atilla M to ce biti veoma malo povecanje tj neprimetno. Postoje jos neki tipovi prigusivaca u auspuhu ali sam i ovo jedva nacrtao jer mi mis brljavi.... Pokupio pticiji grip.... Kod procene snage moze da prevagne kad cujes kako reze sa cevkom mesto auspuha pa pomislis vau sad bolje vuce a ustvari isto..... To je moje misljenje,sto ne znaci da sam u pravu.Teoretski: da. Snaga će se povećati ali u toliko malom procentu da je to apsolutno zanemarljivo. Međutim, ako se stavi neadekvatan auspuh koji ima manju propusnu moć od proračunate za dati motor - snaga motora će opasti jer će deo snage morati da se potroši na savlađivanje otpora kretanju izduvnih gasova.