Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolega sarbanac ono treba stare slusati, ali bome treba gledati kakvo je vrijeme a ovo je za ne izdrzati, zato mislim da je vrijeme da se i janjad sisaju ali svako ima svoje :D
 
Kolege sta kazete o trgovini koju sam sinoc napravio s komsiom, kupio slabih 26-ero muskih jagnjadi po 130 KM djuture.

View My Video Dok cekam diploma da dodje da okrenem jedan turnus a imam ih gdje i prodavati, jest da imam malo vise posla ali sta bi moramo mi seljaci malo zapeti da bi sve islo na bolje.
 
View My Video Malo sam im preuredio raspored sad puno bolje jedu i imaju vise prostora...

---------- Poruka napisana 27-06-12 u 15:40 ---------- Prethodna poruka je 23-06-12 at 15:21 ----------

50ffrq.jpg
Ne mogu ubaciti preko dodaj.rs pa nek moderatori smanje

---------- Poruka napisana u 15:41 ---------- Prethodna poruka je at 15:40 ----------

qpnqef.jpg
Znam da bi svaki coban pozelio imati ovo u svom stadu :D
 
Kod mene ima jedan deo gde ovce nisu pustane samo je koseno i tu je dobra trava, sutra kuci posle vise od mesec dana, knjiga pod ruku i lagano za ovcama, a elektricni pastir nek malo odmori :haha:
 
u okolini uzica trave upola manje a mozda i trecina od prosle godine, i pored take oskudice senom opet ima ne pokosenih livada, lakse narodu da smanji blago nego livadu dzabe da uzme da kosi i skuplja seno,
ostarelo se dosta
 
Kod nas je trava strašno izgorela. Prijatelj je seoski pašnjak pokosio dosta ranije tako da je trava krenula pre velikih suša i sada ima dosta zelena mase, ako uskoro ne bude kiše bale ćemo plaćati suvim dukatima.
Da li je neko od vas balirao ječmenu slamu ?
Kankaraš Vladimir mi je rekao da svake godine baliraju ječmenu slamu i da u jaslama ne ostane ni slamka, pa me zanima da li je još neko balira pošto kod nas nisam čuo da je to neko radio.
 
Balirao sam ja i svako vece im sad dajem balu slame kad se vrate sa pase, do ujutru ne ostane ni slamka u jaslama, jedu je cak i mali jaganjci. U pitanju je slama od jecma osljara

14jvmo1.jpg


16jfy39.jpg


bato ti smanji kad uletis :osmeh:
 
Primetio sam da je Goran Colic izjavio da njegove ovce jedu izmedju ostalog i jecmenu slamu jer navodno ima dosta selena u njoj.Moje pojedu i zitnu i jecmenu,ali mogu im biti pune jasle,opet bleje kao lude kad jaganjcima nosim detelinu.
 
Menjamo ploču. Sad ko ima vrhunska grla i na sajam hrani slamom. Vrlo zanimljivo. Šta bi sad rekao Dejan na ovo.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh