Kukuruz 2023

P0217
Herbididi:
Nicogal
Arrat
Terbis
Sejano Nodet sejalicom
731479f44e58e689c53ba6be9d7d4411.jpg
8bee130b62d1459f222e85eaa4d3eb7c.jpg


Послато са SM-A127F помоћу Тапатока
 
Kukuruz na brzaka slikan, bez nekih ulepsanih slika.
Predusev mu bio suncokret,a njemu repa.
Jako rano zatvorena brazda u februaru i onda tamo oko 24 aprila dan pred setvu presao spremacem nesto koriva pocupao, neke zatrpao i ti su se regenerisali.
1 doza Loret 0.3l/ha
2 doza Rimex 35gr, Nikosav 1l, Terazir 1l, Skaut 0.25l + Imox.








 
Gledajuci danas njive u 80% slucajeva zemljisni tretman je uspio. Jedino ima ljulja koji je prezivio pripremu. Ja danas uspio poprskati 2.2ha koje nije dobilo zemljisni tretman. Okisalo se posle sjetve. Danas dobije Atos
Mighty
Rimex
Arion pro
I lijepak pa kako mu bude. Nadam se da ce djelovati.
 
To kad vidim da ljulj udavi skoro kukuruz , ili ima grmova kolko oces , pa majka mu stara , jel tesko dodati 2 litre totalo po ha u zemljisno prskanje . Eno kod rodjaka mog , odlican kukuruz ali pola njive se nevidi od ljulja . Jos mu ja reko nemoj zaboraviti total , al dzaba.
 
Momo imao sam u planu u zemljisno dodati i total ali nije moglo zbog kise. Isti dan uvece su pocele kise padati i gotovo. Imam jos 3 ha da posijem ako vrijeme dopusti dobice total.
 
oprljio sam kukuruz na jednoj njivi na uvratinama jer sam preklopio celu sirinu prskalice i jos i terao sporije, mozda cak i 3x doza hemije, nisam slikao , sledeci put cu, uglavnom puna doza mezotriona i terbisa i okvacivac, korova sada tu vise nema, kuk na krajevima listova jako oprljen i duplo nizi u odnosu na ostatak njive,
 
Mislim zasto ga dodavati? Ovom treba za vikend spartac i to je to od mene. Oko 22-24 je prskan maja, doci ce 2 nedelje i sve je kako treba.
 
Ja do sada nisam nikad spartao kukuruz kako je vase iskustvo bolje spartati ili ne travu nema zemlja je meka rastresita koje je vase misljenje?

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
 
Kod mene na jednoj parcelu poceo na mesta da zuti kukuruz i da zaostaje.
Kakvo je sad ovo cudo neznam,dal da ga okadim amino kiselinama il sta da mu radim.
Sve je dobio predsetveno i to pune doze djubreta.
 
Nazad
Vrh