Alati i radionice

То је добро, ја сам потрошио 100кила електрода и опет незнам да варим, морам да набавим још нешто што не прави шљаку.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
 
Mi u firmi od zajebancije uzeli onaj co2 KZBUR500, i za divno čudo to odlično radi.
Neki dan poručimo kao noviji model kzbur700, displej, digitala itd, kad ono prc, nevalja ništa. Morali vratiti, i opet poručili 500.
Čini mi se oko dvajes iljada..
 
Za Imr razvodnik ima da se kupi posebno ovaj poklopac i rucica, nisam siguran da li odgovara za Imt.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Mi u firmi od zajebancije uzeli onaj co2 KZBUR500, i za divno čudo to odlično radi.
Neki dan poručimo kao noviji model kzbur700, displej, digitala itd, kad ono prc, nevalja ništa. Morali vratiti, i opet poručili 500.
Čini mi se oko dvajes iljada..
Рече онај мајстор са тик тока да је та серија 700 једна од бољих,можда ниси имао среће.
 
Komšija čistio garažu, izbacio svakakvog smeća i zapade mi za oko ova mala kantica za ulje.
Kaže njemu ne treba, ajde uzmem da se ne baci.

Malo čišćenja, nasuo čisto ulje i radi bez greške. :)

Nije neka marka, ali za moje potrebe bolja i ne treba.

133e5732e4bc3c3fb9822a4a89c367be.jpg
 
@MOMOSARIC

Obuka za zavarivača

Postanite licencirani zavarivač. Na kraju ovuke dobijate TÜV SÜD licencu/sertifikat koja je priznata na svim kontinetima.
Uz komfornu obuku u modernom prostoru, sa savremenim mašinama, stećićete praktično i kvalitetno znanje za samostalan rad bilo gde u svetu

DELUJE LEPO?

Ovakve naslove i oglase za posao svi gledamo svakodnevno i biće ih sve više.

Dobrog zavarivača je danas zaista teško pronaći, bar one koji nemaju trenutno posao. Potreba za ovim zanatlijama je u konstantnom porastu, ne samo u našem regionu, već u celom svetu.

Firme angažuju druge firme u potrazi za licenciranim zavarivačima, i plaćaju ogromne cifre nebi li došli do kvalitetnih kadrova, nudeći im smeštaje u vidu apartmana, odlične dnevnice, tople obroke…

Sada, u THOR WELDINGU možeš kroz praktičnu obuku da stekneš zvanje licenciranog zavarivača.

ZA KOGA JE OVA OBUKA?

Apsolutnim početnicima, ljudima bez iskustva

Ljudima koji žele da usavrše svoje znanje

Ljudima koji žele da dobiju međunarodnu licencu/sertifikat

Ljudima koji žele da nauče nove postupke zavarivanja

PROSTOR

Obuka za zavarivača se vrši u prostorijama našeg centra u Bariču. Uživaćete u modernom okruženju, sjajnim uslovima za rad uz najkvalitetniju opremu.

Uz vas je svo vreme mentor, licencirani stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom i vrsnim veštinama koji će sa vama podeliti svo svoje znanje.

Prostor i program su osmišljeni tako da polaznici imaju najviši stepen komfora i bezbednosti u radu.

TÜV SÜD Licenca/Sertifikat

Visoko priznat širom sveta kao zaštitni znak poverenja i kvaliteta, TUV sertifikat osigurava da je proizvod, usluga ili proces testiran na bezbednost i da je u skladu sa zahtevima nacionalnih, regionalnih i međunarodnih propisa. On uverava potrošače da je proizvod temeljno proveren na bilo kakve nedostatke ili potencijalno opasne materijale.

Vaš završni rad se šalje neutralnoj komisiji na procenu i detaljnu analizu koja zahteva stroge standarde u oblasti zavarivanja.

U zavisnosti od toga za koju tehnku zavarivanja se odlučite da se obučavate, takav sertifikat dobijate.

ŠTA MI JE POTRBNO ZA OBUKU?

Cipele S3 uglavnom imaju glatku goveđu kožu koje vas štite od varnica, protivklizni đon i reflektujuće detalje radi bolje uočljivosti u uslovima smanjene vidljivosti.

Radno odelo – klasično radno odelo – kombineton

Nadglavna maska za zavarivanje.

Kožne rukavice za zavarivanje u zavisnosti od postupka.

Ako ste zainteresovani za obuku pozovite čoveka i zakažite
065/ 461 03 60






5a69ede7a421bd458338418ca9dc1010.jpg


Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока
 
Veoma zanimljivo xd ...
Ja sam probao ovu foru sa gorkom solju. Dobio sam neke rezultate , čak je akumulator imao snage da zavergla, ali nije držao napon. Nakon par dana napun bi pao i bio bi neupotrebljiv.
Nisam probao ovu foru sa aparatom za varenje, ali mislim da je prepakivanje jedini efikasan metod za vraćanje satarog akomulatora u život.
Jel to rade ovi što rade reparaciju i daju garanciju od valjda 6 meseci? Gledao sam naravno Pakistance kako prepakuju.
 
On je u video klipu rekao to sa solju ili cime je vec radio mu se najlosije pokazalo,ovo sa punjacem je bilo dobro,cak je jedan akumulator dovelo do skoro fabrickih specifikacija.
 
On je u video klipu rekao to sa solju ili cime je vec radio mu se najlosije pokazalo,ovo sa punjacem je bilo dobro,cak je jedan akumulator dovelo do skoro fabrickih specifikacija.
Da, govori za tu stvar koja se kod nas naziva gorka so (naziva se još Epsom so ili NaCl ako će baš da budemo precizni).
Stvarno ne mogu mnogo da pričam na ovu temu jer sam probao samo tu metodu za gorkom solju i možda neke druge manje bitne koje se ne pominju u videu. Kao što rekoh ni jedna nije dala zadovoljavajuće rezultate. Ostaje da probam ove varijante sa aparatom za vareneje, ali ne gajim velike nade. Jer da je to tako efikasno ljudi bi već uveliko radili. Može da pomogne malo , da se taj akomulator koristi za neke stvari gde nije potreban puna snaga... Ali ponavljam najveća manjkavost ovih navedenih procesa je u tome što ti akumulatore ne drže napon (punjenje) dugo. Oni mugu biti upotrebljivi za neke stvari gde će biti startovani i dopunjeni svaki drugi dan (od prilike). Ali ako hoćete da ga stavite u traktor ili auto i očekije te da će da funkcioniše nakon 2-3 nedelje mirovanja ... Ništa od toga. :(
Ko što rekoh, kad se radi o starim aku jedino reparirani sa garancijom može biti upotrebljiv. A tu se otvara i radi svašta nešto. I opet pitanje koliko je isplatljivo uzeti ili čak raditi nešo tako.
Inače ... ubedjen sam da je samo pitanje vremena (5-10 g max) kada će svremenije baterije krenuti da zamenjuju ove praistorijske akomulatore... A i vreme im je da odu u penziju. Da ne pominjem da je olovo otrovno. Kao izmedju ostalog i litijum ako se ne iskopava po propisima!!!
 
Poslednja izmena:
NaCl (natrijev klorid) je kuhinjska sol.
Gorka sol je magnezijev sulfat.
Greška. Mislo sam na MgSO₄·7H₂O.
 
Nazad
Vrh