Subvencije u poljoprivredi za 2023 godinu

Овај покрајински јос нема нигде званицно?

Послато са М2006Ц3ЛГ помоћу Тапатока
Ovaj pokrajinski jos nema nigde zvanicno?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
[/QUO
Ovaj pokrajinski jos nema nigde zvanicno?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Na ovom konkursu APV su učestvovali više prijatelja i uvek nekako ostanu ispod crte na bodovanju . Priča kruži da su liste sumljive i nameštene . Većina je batalila ovaj konkurs.
 
Ovo samo pokazuju kakav je odnos prema poljoprivredi i ljudima koji od nje zive,cemu da se nadaju i sta da ocekuju kada nesto proizvedu.Kada su javno cupali ljudima brkove i oduzimali imovinu bilo je pod plastom komunizma,sada je sve isto samo nije javno,nego prikriveno stim sto im se odnese i istrese a onda ce oni da vide koju ce cenu da odrede po zavrsetku sezone da slucajno paor ne bi koji dinar zaradio od svog rada.Subvencije od pre 10+godina i sada smesno i za pricati,po ovim sada cenama i inflaciji minimum 200e(najmanje u Evropi) + gorivo bez akciza.Em je zemljiste degradirano u velikoj meri,em se nista ne ulaze u njega jer sa ovakvim nazovi "subvencijama" one su postale socijalna kategorija za ismejavanje ljudi koji posteno zive od svog rada.
 
I gorivo je bilo 60l po ha jeftinije na svu količinu prijavljene zemlje, tad sam najviše napredovao i svake godine sam mogao neku mašinu da kupim a od kako su krenuli sa ovim subvencionisanjem mašina samo šura, ako ništa drugo bar pomažem drugima da imaju više a sebi radim o glavi ali no.
 
Niti su valjali ti od pre, a ne vredi ni pisati koliko ovi sad ne valjaju.
Nakaradan rad, bahaćenje i razvlačenje državnih dobara je proizveo u narodu tad gnev i doveo ove.
Vlast je na žalost slika naroda kažu, a ako je to tačno ne delujemo baš sjajno, ni tada a kamoli sada.
Koliko je trajalo subvencionisanje 100Eur/Ha? Mislim tamo negde od 2007 do 2012 ako se ne varam.
To je dakle nekih 5 sezona. A od toga zadnjih bar dve je bilo teško natezanje, protesti zbog najave ukidanja, pokušaji nametanja onih kvazi "savetodavaca" u eri du-pe ministrai sl.
Sistem je bio pred pucanjem, i bilo je samo pitanje kada će se smanjiti subvencije i pre dolaska naprdnih.
A problem je u medjuvremenu " rešen" tako što smo postali ekonomski tigar i što smo se zadužili na 35 milijardi evra, a ima nas 800.000 manje i imamo na svetskom nivou iznad prosečan broj automobila čak duplo.
Gde smo neka svako sam proceni.
 
Poslednja izmena:
Koliko je beše bilo kad su bili "oni žuti lopovi ", 110-120€?
To je kao sada 25.000 dinara minimum. A o paritetu goriva, đubriva i ostalih troškova u odnosu na (konkretno) voće izlišno je i govoriti...
Ne želim o politici, da su oni valjala a ovi ne, samo se podsećam...
Nisu svi "žuti lopovi" bili isti. Imali smo 14.000/ha i refundaciju akcize za gorivo ali samo do pojave ministra Du.Petrovića iz Šabac. On je krenuo sa ograničavanjem i smanjivanjem subvencija sa ciljem da ih dovede na sadašnji novo. Nije uspeo taj posao da izgura do kraja uspešno su ga završili sadašnji vladari. Ne bih ja delio vlasteline na žute, crne, crvene, svi su oni apsolutno isti i svi se trude da nam što više uzmu. Tu se nikada ništa neće promeniti, poljoprivreda će uvek biti pljačkana i potcenjena bez obzira ko je na vlasti.
 
Poslednja izmena:
Nisu svi "žuti lopovi" bili isti. Imali smo 14.000/ha i refundaciju akcize za gorivo ali samo do pojave ministra Du.Petrovića iz Šabac. On je krenuo sa ograničavanjem i smanjivanjem subvencija sa ciljem da ih dovede na sadašnji novo. Nije uspeo taj posao da izgura do kraja uspešno su ga završili sadašnji vladari. Ne bih ja delio vlasteline na žute, crne, crvene, svi su oni apsolutno isti i svi se trude da nam što više uzmu. Tu se nikada ništa neće promeniti, poljoiprivreda će uvek biti pljačkana i potcenjena bez obzira ko je na vlasti.
Ako je neko za zute na ovom forumu to sam ja
Medjutim tada je sistem subvencionisanja 12/14 po h do 100h bio nakaradan...Petrovic tj zuti su hteli to da promene i hteli sa ne ide po hektaru vec po prinosu,e onda su se ovi takozvani "veliki" uzjebali jer bi na taj nacin gubili veliki novac i navukli su i obicne male polj. do 50h u proteste kao da je u pitanju zivot ili smrt....to se desava 2010/11,2011/12

Vec dolaskom nazadanih 2012,sistem je naravno ostao isti ali davanje subvencija po h se prepolovio...ti veliki su cutali jer su se za vreme 4godine dok su zuti davali sakom i kapom nafatirali da ih bukvalno boli patka
 
Mislim da stvari treba gledati objektivno ali kod nas suviše toga zavisi od stranaka što onemogućava objektivnost. Sistem subvencionisanja po hektaru postoji svuda u Evropi ne znam zašto samo nama ne valja. Ne možemo stalno biti svet za sebe moramo se uklapati u okruženje u kom živimo i radimo. Subvencionisanje po prinosu u sušnim godinama kakva je bila prošla ostavlja poljoprivrednika i bez prinosa i bez subvencije posle teške godine kada mu je najpotrebnija. Ne kažem da je bolja stara ili sadašnja vlast kažem samo da su poljoprivrednici u Srbiji u veoma teškom stanju na ivici održavanja proste reprodukcije, broj gazdinstava, grla stoke, zasada je u stalnom padu a stanovništvo u maloprodaji kupuje veoma skupu i nekvalitetnu hranu uglavnom uvoznog porekla. Možemo mi okretati glavu i praviti se ludi što inače radimo ali ni to ništa neće promeniti baš kao ni e-agrar sa kojim se narod trenutno zaluđuje da se ne bi rešavali istinski problemi.
 
samim tim ako nema prinosa a nema ni subvencija u susnoj godini kako navodis TE PARE se i ne trose dakle ostaju u budzetu,prebace se na neku pomoc ili direktna davanja ili otpis poreza odvodnjavanja itd itd

sistem eu subvencionisanja nismo u stanju i mogucnosti da kopiramo jer pazi razloga nismo u EU,prosto i jednostavno

hrvatima su subvencije zbog EU,ne zbog same drzave vec su pare iz EU fondova
 
Nazad
Vrh