MTZ Belarus

Теоретски то лепо звучи кад уђе у земљу друга прича.Код мене то све функционише али да плива и копира терен тешко.По готово ако је тврдо и набијено.
 
Onda oba traktora nesto pokvareno,radi i kod mene ta opcija gde dok radi motor drzi hidrauliku na zadatu visinu bez problema.Samo u transportu to nikad ne koristim,kuka je zakon.
 
Pa i da radi nije upotrebljivo u oranju. Da bi se radilo podiglo na određenu visinu bez držanja ručice (tj. postavljanjem ručice na neki broj) polugica ispod kabine treba da je na desnoj strani, ali to nije položaj za oranje. U položaju za oranje (polugica levo) kod dizanje se mora držati ručica dok radilo ne postigne željenu visinu.
 
Нисте се разумели (или ја нисам). Ја сам разумео да би било лакше кад се диже да се ручица само дигне а не да се држи. И ја то имам као замерку.
 
Kako to danas radi neznam, ja sam orao vise godina sa starim rusima, pritisnem do kraja rucku, on dize sam ona stoji dole dok ne digne do gore, kad dodje do gore sama iskoci. Nikada je nisam drzao, isto i kad ulazim u brazdu gurnem je skroz gore, plug padne i gas pedala.
 
Стидљиво се пише о кваровима Западњака стидљиво...Баш вам је лепо кад морате да дате за парче гумице 100е...у ствари не зна се коме је горе јел овима што дају 100 е или овима што дају 10е🤣🤣🤣
Šta da ti kažem, traktor svuda suv i čist k'o apoteka a da ga jedan gecrkt semering ruži nije u redu.Jeste to ozbiljan kvar, ipak treba zameniti semering i po neki o ring. 😂
 
Probao sam kod mene na novom rusu, kad prebacim preklopnik ispod sedišta u desno( kontra od točka) da bi digao poluge moram da držim do kraja dok diže, a prilikom spuštanja mogu postepeno na brojeve da podesim koliko da spusti, ali ako podignem ručicu za broj neće podići orudje ...
Hidraulika mu je izmišljena za oranje, spremanje i slično, ali sa prskalicom i špartačem ...
Mene je oduševila prinudna hidraulika na njemu( kada držim polugu na dole) dok izoravam popreko parcelu, zabode se odmah plug od samog starta i ne da mu da izadje iz zemlje, takodje drži plug u pravcu ne da mu da beži, dok sam to radio sa IMT om morao sam treću tačku da namotavam i opet nije ovako lepo radio ...
Završio oranje za ovu godinu


20221202-152533.jpg


20221202-152658.jpg
 
Izgubio bolcnu? Meni je jednom ostala na jednoj rupi pa mi otkinilo cela ta usta gore u pocetku navoja puklo…
 
Ми смо те болцне направили од шрафова за стезање главе од камиона. Мало зезнуто избушити рупу за осигурач јер је шраф тврд као ђаво али полако на стубну и избуши се.
 
Nazad
Vrh