Prihranjivanje pšenice

Analize bi trebale biti gratis. koliko ja znam oni su na budžetu i trebali bi biti u službii poljoprivrednika.
Gratis su kada imaju podršku opštine, pokrajine ili države za snalize zemljišta. Kada nemaju, plaća se. Sem za ono sto sami urade na svojim oglednim poljima, pa onda javno izadju sa tim rezultatima i kažu treba toliko i toliko žurite ili ne zurite sa prihranom.
 
Znam kako rade, jasam obrazložio kako bi trebali. Ašto se tiče katastrofalnog stanja i sami su krivi.
 
Pss sluzbe jesu drzavne ali se samofinansiraju u vecini slucajeva. Analize su besplatne ako dobiju sredstva od lokalnih samouprava i od pokrainske administracije.

Sent from my S60 using Tapatalk
 
Jel objavljuju negde svoje analize?
Azot bi se u grubo mogao i skontati.
Lično mislim da su velike kise u okt-nov dosta saprale.
 
Ja sam zadnju analizu radio 2019. Planiram da ove godine uradim ponovo i uporedim podatke. Sve analize sam do sad radio tako da sam ja uzimao uzorak. E sad pitanje je koliko sam ja to ašovom uradio dobro (iako sam postupao po preporuci iz mnogih literatura). Pokušaću da se dogovorim sa firmom (ne znam da li smem da napišem njen naziv da ne bude da je reklamiram) koja će svojim vozilom doći na parcelu i sami oni uzeti uzorak i iz onoliko bušotina koliko oni smatraju da treba. Kao i to da li idu dijagonalno ili cik-cak. Jedino zavisi da li će i kukuruz u to vreme biti skinut pa da uzmu uzorak sa obe parcele. U suštini su malo skuplji od ostalih koji to rade, a li zato želim da nakon 3 godine oni opet urade analizu i da sa istog mesta uzmu uzorak (jer parcelu i mesto uzorka mapiraju preko GPS-a). Možda će neko ovde reći da malo više preterujem oko ovoga ali ja sam tako planirao e sad da li će se to i desiti videću.
 
Mislim da sam kod nas video fertilov pikap da se voza po njivama, ja mislim da rade i mapiranjevza kasnije pametno djubrenje i pametnu setvu…
 
Ako neću imati negativne posledice onda ću ovde staviti. U pitanju je Victoria logistic. To je bilo tada ali ću videti da li još to rade. Nisu jeftini ali ako to rade pre GPS-a i posle na isto mesto buše onda i nije tako loše. A najbolja stvar je da to rade sa sondom pod pritiskom. I sigurno je da uzimaju kvalitetnije uzorak od nas samih.
 
Juče i danas se moglo ošuntaviti od beline. A prošle nedelje smo nama jednu noć radili. 110kg/kJ uree.
94065474955ba438613b8f79d06528bf.jpg
1b3b43b6cc29510229bba285d49742b5.jpg


Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
 
@Lule28
Svaka cast za sliku, isto kabrioletom me ceka ovih dana taj posao.
Koji je otprilike zadnji rok za bacanje uree?
Vidim vec se uveliko razbaciva pa da pitam..

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Nazad
Vrh