Case

Neki razlog?
Ja sam presao na sa akcele 10w30 na sintetiku 10w40 unitek i stvarno se vidi razlika. Mnogo vise rh sati treba da se ulje razbije. Naravno menjam ga na 250rh.

Sent from my S60 using Tapatalk
Ulje izgleda čudno još dok je novo, ako slučajno dođeš blizu 350 rh bez servisa i njega i Ambru počne motor da troši kao gorivo . Doduše to je skoro isto ulje samo su ga zbog brendova Case i Nh podelili...Isti mi je i motor na cx 5090 i Pumi samo ovaj ima max 181 ks a ovaj 300 ks...
 
I ? Jesi zadovoljan? Oce li se lijevi prednji zmigavac moci ukrpiti ili mora novi ? Poteznica nije dosla ?
Vidiću kakav je traktor kada se proba u brazdi, doša je bez poteznice. Ima nekih stvari koje bi se trebale odraditi oko instalacija i kozmetike. Koliko sam usoio viditi traktor je ispravan

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
 
Evo baš sam imao takvu situaciju skoro sa kupovinom traktora. Drugar živi od mene nekih 40km..više poznanici..rešio sa pazari neki traktor oko 100ks +10 20ks..obišli pola Srbije sa Mf mašinama od 3080 do 3630 (tako je finansiski mogao da plati) i pošao sam da probam traktore ,kada već sedim u njemu svaki dan , imam više osećaj nego on. Pola menjača ne radi na deljenje brzina, druga polovina je isteran do kraja..samo jedan 3080 kod Šapca je radio kompletno sve zadato ali je imao više od15k sati(što je pisalo..) Da je krenuo sam sigurno bi se ispucao na brzinu i na priču prodavaca kako to dugme oće da zaglavi ili da to nije ni radilo i da nema potrebe da za deljenje brzina...ali bilo je slučajeva gde su ljudi dolazili i nudili da plate kako bih krenuo ali nisam išao, jer znam kakvi su..

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Znas kako, ne mora uvijek da bude najgore. Nekad se desi da spoj izazove ozbiljan kvar. Ali se vecinom to ne desava kod preprodavaca..
Bivsem clanu foruma Mladenu su se desavali ozbiljni problemi sa claas traktorom ( mislim da je arion ali nemoj te me drzati za rec), kako sam cuo u njivi mu je znao stajati traktor. Sva sreca traktor je bio u garanciji (valjda kupljen u Almexu), tu su oni dolazili i mijenjali kompjutere. Cijene kompjutera su se kretale oko par desetina hiljada km, medjutim nista nisu postigli sa time.
Ti iz Almexa nazovu svabu da mu kazu problem, kad kaze on problem je u uticnici za prikolicu. Taj traktor je razvozio osoku i prije mu se to desavalo.
I radi uticnice od 5e je nastao toliki problem, sva sreca pa je bio u garanciji.
 
Da li neko ima servisno uputstvo i katalog rezervnih djelova za Case 5140?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
 
Bil mi objasnio kako se koristi?
Ono sto sam do sad provalio da rucica napred nazad i gore dole kontrolise dva zadnja izvoda. Kako se kontrolisu ostala dva para.
Sta se kontrolise na ta tri dugmica na tom malom dzojstiku?
 
Dali imas prednju hidrauliku? Jedan izvod treba da se kontrolise sa sa tim malim peckesom na slici ispod dzojstika pise ti R 3,a jedan bi trebao da imas na velikoj palici. Imas i podesavanje protoka ulja. Ali mislim da je tvoja malo drugacija nego moja. Imas u stubu monitor,?
 
Nazad
Vrh