Beli luk

Ja sam poceo u ponedeljak pripremu semena pa taman dok prodje vikend I lepse vreme da posejem.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
 
I ja sam danas posejao 3/4 jutra, ostalo kad se rasceslja da posejemo ostatak 2 i frtalj posle kisa najavljenih....
 
Ja sam posejao u nedelju 3. okt. jer mi je dotužalo da svake godine čekam kišu pa me uhvati i kraj oktobra. Nađubreno i uzorano početkom avgusta posle pšenice, nije valjano pokislo ni jednom. Dva puta tanjirano pred setvu...grudve i slama, visoko vršeno žito. Mašina odskakala kao na rodeu i kupila slamu. Prvi prohod smo išli bez semena i malo-malo ostavljali slamu, pa onda sa semenom.Ipak smo ga ugurali pre ove kiše koja je trebalo da bude strašna , a do kraja neće biti ni dve litre.
 
Poslednja izmena:
IMG_20211002_141116_HDR1a3598713f97b21e0.jpg


IMG_20211005_124805_HDR1.jpg
 
Poslednja izmena:
Jeste li i pošto isprodavali ovogodišnji rod?
Da imamo neku orjentaciju.
Ko još čeka i čemu se nada?
Meni je ostalo još oko 2ookg sitnog.
 
Evo me opet posle dužeg vremena, ja sam odustao ove godine od belog luka razloga imam više..svake godine me potrefi neka nesreća, ni jedne godine isto nešto nego svake nešto novo, zadnji kap je bio ove godine što mi je uništila stoka od komšije, žena razočarana, ja umoran od svega,znači ove godine ništa a možda i u buduće..

volim to da radim ali...

Svima vama želim puno sreće i uspeha, da zaradite da uživate u onom što radite i pre svega da budete zdravi.

Pozdrav svima
 
Ja sve prodam u avgustu po 200, ociscen, ne cekam nista, ne znam jel to dobro ili ne ali tako vec par godina.


Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Isto jul i avgust po 200 srednji i 2 e krupan samo seceno lisce nema ciscenja ne isplati se za 20 din placati radiike...
 
Ko frezira?
Ja imam dosta tešku zemlju i svake jeseni muka sa pripremom. Oranje početkom avgusta, ne iskisne dovoljno pa samo tanjiranje ne zadovoljava. Razmišljam da za sledeću jesen nabavim frezu. I to onu što vrti kontra kretanju. Ne znam kako se zove osim "bankerica". Ali ne mogu da je nađem polovnu na oglasima.
 

pexkap, znači tri jutra seješ. Lepo.

Pa tako sejemo dva do tri lanca godinama, lako se uradi i sto je najbitnije lako proda po lepoj ceni. Nije mi cilj da zasejem pet+ lanaca (mogu, imam seme, imam masinu, imam zemlje, imam smestaj za susenje) ali ne zelim posle na silu da me ucenjuju pa da zbog velike kolicine moram da ga prodajem po 120 dinara nakupcima, ovako oni cekaju mene kad spremim zovem ih po 200 ko hoce da preuzme...
 
Nazad
Vrh