Cena goriva

Istina, nekolicina ljudi se skupila i to je to. Nema ko da ih podrzi..
Seljacima bilo lepo jbg, uzimali pare za nadoknadu stete, gazenje useva, busenje u njihovim njivama i sta znam jos, debelo su im placali...
Neki su imanja vec prodali, takodje za dobre pare.
A sad se setili zdravlja i prirode kad ovi treba da otvore rudnik a od pocetka se znalo zasto se rade ispitivanja.
To traje skoro 15 god.
Iz grada ne zanima nikoga ni priroda ni voda, nista zivo.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Najzalosnije od svega je razmisljanje naseg naroda da pare resavaju sve probleme u zivotu.
Taj rudnik ako se kad otvori i proradi nahebali smo svi u Drinskom sistemu podzemnih voda cak i dobar deo Semberije.
I nece biti problem rudnik i samo vadjenje rude nego deponija jalovine koja ostaje iza njega kao zaostavstina.
 
Najveci paradoks od svega toga je sto se sa potencijalno unistenih povrsina dobija veca dobit za drzavu od poljoprivrednih aktivnosti nego od rudnika ,ali ovde nije u pitanju dobrobit drzave nego dobrobit sekte.
 
Ne bih to gorivo kupovao pa da je dzabe sto nije sa benziske. Od kad uzimam gorivo sa Radun/Avia benzinske, a ima dosta vremena, filtere nisam promenuo na masinama. Sipam i u kola i nikad nema problema. Dobijem ga po najpovoljnijoj ceni, vecinom avansno placanje, mada bude nekad u sezoni da dpnesu pa platim posle. Za sad saradnje za svaku pohvalu kao i kvalitet goriva.
Uglavnom to bude NISovo gorivo mada se nekad zalomi i MOL. MOlovo je nesto bolje, ali ne po perfomansama i cistoci nego gledajuci relativnu gustinu. Recimo da na 1000 l bude razlika u tezini nekih 5 kg max. Dakle dobijete nesto vise goriva u principu za iste pare.
 
NIS je stvarno popravio kvalitet što se čistoće goriva tiče. U poslednje vreme kada promenim filtere oni budi potpuno čisti. Nigde nikakvog taloga nema.
 
I kod mene je NIS-ovo gorivo izuzetno dobrog kvaliteta a uvek ga sipam na pumpi. Doduše takvo je postalo tek kada je stara ekipa sa pumpe dobila otkaz. Posle svega mogu reći da je posle prodaje NIS-a Rusima kvalitet goriva drastično poboljšan. Žao mi je što mi nismo u stanju da se suzdržimo od lopovluka ali takvi smo. Nikome ne bih preporučio kupovinu goriva bez računa i ispod ruke. Može jako skupo da vas košta.
 
Meni jednom doneo gorivo tako pa sipao u kola,do kraja menjao dizne i pumpu u kolima,zato od tada idem samo na pumpu da sipam ali po 132

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
Mogu da pisem koliko ja hocu a tebi ako smeta nemoj da citas, bolje se mani komentara tvojih

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
Nazad
Vrh