Nikad ovako !

Nazalos vecina nas je u tolikom ludilu od srece kad kupuje nesto, posebno novo da ni ne sagledamo sve i ne raspitamo se oko svega sto bi trebalo a to nas na kraju kosta jer svi love u mutnom danas.
Ja sam se tako iznenadio kad mi se frizider pokvario, kupio sam davno gorenje frizider na kome preko pola vrata stoji NOFROST,logicno "bez leda" pitam naravno sta to znaci kazu nema leda, znaci nije samo otapajuci nego nema leda.
X godina kasnije frizider pocinje da greje, zovem servis kaze covek ni pet ni sest nego zaledio se, iskljuci te ga iz struje na 24 sata i radice kao nov.
Poslusam servisera kad ono gle cuda stvarno hladi kao prvog dana.
Nesto mi nije dalo mira jer sam kupio frizider koji nema leda a treba da ga otapam kao moja majka sto je radila pre 30god, raspitam se i na kraju dobijem odgovor iz gorenja da frizider ledi naravno kao i svaki drugi samo nema "vidljivog leda" jos mi kazu sta vam je tesko da ga svake godine iskljucite jedan dan iz struje.
 
Nije mi jasno gdje ledi frižider ako nema onaj mali odjeljak za smrzavanje. Prije nekoliko godina sam upravo zbog toga kupio frižider koji nema taj odjeljak za zaleđivanje. Za sada funkcionira sve normalno, a zamrzavam u zasebnoj ledenici.
 
Zurka na magistrali u centru grada.
212751031_981086446012391_8325817178886744014_n.jpg
 
To je terano ko zna koliko da on pojede rupe dovoljno da spadne preko matica ...nije to za jedan dan tako po meni.
 
Ovo se raspustilo pre najmanje 6 meseci, a verovatno niko nije pogledao tocak vise godina. Verovatno jer guma dobro drzi, a i vidi se na "sliki" :)
 
Pozajmio od priljatlja prikolicu,i licno pre polaska u transport svratio do vulkanizera da zameni gume jel su stare bile bas katastrofa tako da je sve bilo zategnuto. Fi na glavcini je manji od rupe na felni i ceo tocak bukvalno stoji na brezonima i drze ga matice. Sto je jako lose resenje,felna bi trebalo da lezi na glavcini a brezoni i matice samo da drze da ne ode na stranu.Natovario u nju 4t,zakacio jos jednu prikolicu pozadi,poterao malo brze sa JD-om i eto belaja. Udarilo u rupu i iscupalo felnu sa brezona,a matice ostale na njima. :)

Posle doterao aparat izvario felnu za matice i brezone samo da se dokotrljam kuci.Sad to moram da secem prepravljam itd.
 
Ta prikolica sve preko 3 tone oseća.
Ja sam srca pravio prije 20-tak godina i ugradio felge sa prstenovima od Džemsa. I gume su džemsove 9.00-16.
 
Sa tim 20-ticama u selu je svaka druga bila, kazu stari jedino te gume se mogle povoljno naci.
Bude bas visoka prikolica pozadi, samim tim i sklona prevrtanju ako se recimo natovari malo vislje bala, mala neravnina ili breg, eto veselja.
Danas ima veliki izbor pa se moze lepo ukombinovati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh