Cene junadi i gotovih bikova

Занимљиво да код вас расте цена а овде пада. Нисам до сада приметио да је код вас била боља, обично је иста или је овде боља, али сада се мења.
 
550e ponuda za telad, simentalci, iz okoline smedereva i dalje. Iz stale na kucnu adresu. Bili jutros za bikove hoce odmah da tovare, cena 1.7e. Odlozena prodaja za kraj januara, mozda ide cena gore nesto im se zuri da kupuju.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Kad tovarite tako za kupce koji nisu u okolini,kako merite bikove?na mestu utovara jednog po jednog ili kamion pun prazan?ili se meri na istovaru?
 
Puno se gubi na mestu istovara. Mesto istovara nekad je vise od 100km od mesta utovara. Ja dok sam merio bilo je pun prazan ovde u gradu.
 
Кало може да буде и 10-так % код бикова. Знало је да буде повуци потегни на ваги.
Имали смо случај пре 2 године један накупац отишао на тарирање и кад се враћао на утовар избацио џакове са песком. Товљеници су били у питању.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Ja dok sam tovio,gledao sam da prodam nakupcima od jutore i nikada se nisam kajao. Ovi naši iz zadruge,kasnije iz veterinarskeZakaže ti utovar 2 ,3 sata ranije i te fore,pa još malo na kantar..Ovako se pogodiš i to je to.Dođe ispred kuće i kraj priče.
 
Imam svoju vagu koja je bazdarena jednom godisnje. Podeci na 0.05kg pa do 2000kg maks. Merim svu paletiranu robu na nju i pare na vagi. Merio sam drugaru svinje tako sto tariramo korpu od traktora, potom natovarimo svinje i onda opet na vagu.
 
Ispred kuce mi je vaga 50 tona merim pun prazan bez obzira dal sam dao na zivo ili na toplu polutku ,dok sam davao siptarima namirivanje pomerim u 4 ujutru i u 1 poslepodne mesec dan pred utovar jer umeju da banu u 5 ujutru i 2 popodne ,a kad dajem na radman ili nasim klanicama onda sve normalno u 6 ujutru namirim ,utovar za pola sata gotov nema kale ,nema vremena da skinu rezervni tocak ,pa cak i da imaju skriven rezervar sa vodom koju ispuste ,jednom su me bosanci hteli da zeznu treci covek bio skriven u kamionu kao spavao pa se bas probudio i izasao iz kamiona kad se merio pun kamion
 
Putin,
Kakvo je stanje u Semberiji sa cijenom bikova?

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Како сам чуо скочила је цијена,од 3.8 до 4км ми је пријатељ рекао без папира.Са папирима нешто не купују,тј на пдв.
 
Kad sam prodavai pazarcima merili smo posebno svakog kod mene kuci,imamo coveka koji usluzno meri onom vagom sto se kaci na traktor.tako sam ja hteo.bese tad 500 din.po biku.od tad sam uvek davao mesaru u susedno selo,merimo kod njega na vagi,digitalna.ali npr.ne tolerise nahranjene bikove.
 
Nazad
Vrh