Prskalice

Kod mene na rau ima ventil odma ispod bureta i njega kad okrenem ništa nema šanse da nešto prodje dalje. Može da se skida šta hoćeš sa nje...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Neće iscuriti ako ima injektor na dnu bureta. Samo prebaci u položaj za uvlačenje vode i iz bureta neće iscureti ništa, samo iz pumpe i creva koja idu na pumpu.
 
Dukej ima ventil sa tri polozaja, ako je to injektor. Probacu tako da uradim ako uspe dobro je. Ako ne kofe i prebacivanje. Mada mozda i prebacim u zetovu prskalicu pa onda majstorisem moju.
 
I eventualno da podigne izlazno crevo iz pumpe (kad ga raskači) na veću visinu od nivoa vode u buretu, da ne bi krenulo preko preliva...
 
Preko jednog drugara mislim da je iz best & co. 1480 evropskih...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Skupo,ja sam mislio da je do hiljadu ovako sve na elektroniku da bude.Ovo opet ne moze npr da ti iz kabine ukucas litrazu i da ona sama steluje u zavisnosti od brzine kretanja ,koliko bi to tek kostalo.....
 
Jeftinije je u agrotecnikom, barem je bilo ja kad sam gledao proletos.
Sa kompom je oko 1900+pdv, a radi i ovo sasvim zadovoljavajuce što je mixer kupio.
 
Poslednja izmena:
Mixer koje su ti grane na prskalici? Nisi hteo kupiti sledeće godine pa na konkurs? Mislim da bi mogao provući.
 
Pa da. Bar mislim da bi moglo tako. Prskalica i njeni delovi, mislim da je bila i takva rubrika. Ali trebalo bi proveriti. Ja sam hteo pumpu i razvodnik da provučem, ali sam shvatio da mi bolje komplet prskalicu uzeti.
 
Mixer koje su ti grane na prskalici? Nisi hteo kupiti sledeće godine pa na konkurs? Mislim da bi mogao provući.
12 metara su grane. A što se tiče konkursa samo ću napisati sve se može kad se hoće. A to najbolje znaju prodavci mehanizacije, oni ti uvek nadju neku šemu...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Danas to uradjeno na jednoj prskalici a druga će ipak da radi. Ječam mi je pun cikada...

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...
 
I da li je to antifriz koji se sipa i u hladnjake ili je neki specijalan? Koliko litara treba za grane od 8m i pumpu 65l? Do sad nisam to radio a trebao bih.
 
Vidi se flasa na slici,obican g11 plavi 100%.Ja sam to uradio pre neke 2 nedelje,razblacio na oko -30,racunam jos sto je bilo vode u prskalici po crevima,trebalo bi drzati do oko -20,dovoljno.
Sam procenis koliko bi trebalo antifriza da moze prskalica imati dovoljno da progura isti kroz ceo sistem i na kraju ukljucis prskanje na par sekundi da protera kroz grane.
Ja sam 7 litara antifriza 100% razblazio jos sa vodom,nekih 15 litara ukupno.Zavisi kakva je prskalica,bure ne igra ulogu,tj litraza ,ali koliko ima kojekakvih creva,sirina grana,razvodnici,pranje bureta,mali,veliki mesac,posuda za ispiranje ambalaze ,filteri ....sve to dize potrebnu kolicinu antifriza da bi dobro proterao kroz sistem isti,lako ako ostane visak ispustis,neces baciti.
 
Nazad
Vrh