Herbicidi u kukuruzu

Годинама уназад идем тербиса или зеазина 7деци/кј са интермецом 1,4-1,5деци/кј буде и 7-8 лист ,нисам приметио да му смета и да принос мањка
 
Da ali je monsun kilav za sirokolisno plus ti usokira kukuruze. Laudis je najbolji herbicid i samo da se pojavi njegova kineska kopija pa da krenemo u laudismaniju.
 
Prskano Adengom pre 8 dana, na slici reakcija na samonikli suncokreti. Ima nekih koji izgledaju kao da nisu oprskani. Posto ce me sledece godine sacekati dosta vis njiva gde ce potencijalno biti samoniklog sacekao bih maksimalno da testiram da vidim kako ce i da li odreagovati Adengo jer skoro niceg drugog nema a i znam da ce odraditi ostalo.
Da li ce ga skinuti Laudis ako prodje vreme za dikambu ?
5ed1105f04f9d14f9dc19c50b66e5323.jpg


Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока
 
Zato i hocu da sacekam maksimalno jer znam da mu treba duze vreme za iznikle korove od nekih drugih kombinacija. A pisano je ovde da mu je samonikli suncokret potencijalna mana. Za ostale korove znam iz iskustva da nema zime.
 
Radim sa120 l po jutru. Juce sam uradio kukuruz, prvi tretman za sirokolisne korove. Pravio sam kucni Cambio :) 0,5 l/ha dikambe i 1,3 l/ha bentazona. Najvise ima samoniklog suncokreta i boce. Za drugi tretman ostavljam mezotrion i nikosulfuron, mozda dodam terbutilazin.
 
Nisu, Aco. :)
Ma isti mi vrag kad svakako imam nošenu prskalicu i par većih njiva pa mi svakako ne može biti dosta vode i da smanjim na 100 lit/kj, a ispod toga ne bih išao. Nisam probao sa tako ekstremno malim količinama vode ići, verujem da radi radnju, ali eto nemam ni takve dizne a i navika je čudo. Minimalno smo išli sa 120 a sad opet idemo sa više vode. Do 150.
 
Valja li kombinacija Equip+Laudis? Imam mnogo muhara, nikao kao da je posijan te nešto malo sjemenskog i rizomskog sijerka. Od širokolisnog korova imam slatkovine/poljski slak/ladolež, kako ga već ko zove, ona loza što se penje na kukuruz+malo boce/osjaka. Vidim da Equip može i samostalno da riješi nešto širokolisnih no čitao sam da Laudis djeluje i na muhar pa mislim da bi pomoglo da ga napadnem sa dvije hemikalije, baš ga mnogo ima. Imate li možda neku drugu kombinaciju za navedene korove?
 
Nazad
Vrh