Oranje

Galicije smanji ribu😊
Зашто да смањим рибу, толко је одрађено...јесам ли ја написао колко сати је рађено, нисам и нема потребе за тим, а није било мало уопште...седења у трактору и труцкања...довољно дуго да ми се више није радило, а ни другом возачу...
 
Ljudi što ste nepoverljivi?Zverka ide 9-10km/h u oranju sa 4 brazde.Nije čovek rekao da li je počeo u 6.ooh i zavrsio u 20.00h ili je jos duze radio.Ja sam imao lud učinak sa IMT-om a sa Pumom necu ni da pišem koliko maznem više za dan sa istim plugom...
 
Тај кејс је у рангу 1221 јел може и руја за дан толико мазнути или не
 
Pa kod nas na bregu gde u jutro ide od 18 do 20 redi na 70 cm,sam peglao sa rujom za 30 min ,zahvat pluga 160 cm i brzina ruje10.5 km/h. I jos plug nije obrtac ,imamo tablu od 10.5 jutara koju opajem za 5.5 sati sa sve uzglavnicama,ali opet kazem to je laka zemlja za obradu
 
Kolega,tog rusa ne mozes porediti sa case-om.Probaj da ores jedan dan sa traktorom sa reverzerom gde stisnes kvacilo kada pocnes njivu i sledeci put stisnes kvacilo kada zavrsavas parcelu i sa traktorom bez reverzera i mnogo stvari ce ti biti jasnije.
 
4 brazde obrtač, zahvat 50cm po glavi, brzina oko 10 km/h - u ovoj kombinaciji ide 2 jutra na sat EFEKTIVNO, više puta proveravano. Ovo važi za standardne duži oko 400 metara.
 
Јасно ми је да је нека уштеда са њим али не може то бити толика разлика.Па може се и без реверзера орати без сталног квачилања све је ствар технике и вештине.
 
Ja nikako da se resim kose vuce,nema sta nisam citao i pokusavao ali jednostavno neide bez tog problema dok u laksoj zemlji sve ok,volio bih onog strucnjaka Petra Grbica dovest u moju njivu pa da mu vidim znanje i njegovu teoriju
 
Cuo sinoc od kolege u malim njivama jd 6930 sa 4 brazde uzore u proseku 14kj za smenu.Neverujem da je brzina veca od 8-8.5km.
Tako da je kod Galicija 18kj izvodljiva operacija.Izvinjavam se Galiciju ako sam ga malo uvredio😀
 
Тај кејс је у рангу 1221 јел може и руја за дан толико мазнути или не
Što ne bi mogao? Zavisi koliko je vozač spreman.Čovek kaže da nije završio njivu znači sao se vrteo dok nije dosadilo.
Ja sa 1221 imam meru od 10 kj da ne dolazim kući zbog nafte,ove godine jepotrošnja išla u tom rangu sa rezervaorom od 135 imao i da stignem kući.
Plug je trobrazni 3x40 cm i garant da može za radni dan još 3-4 kj da se odradi ako malo stegneš ono u gaćama.zato ne vidim razlogb za sumnju da je uradio 18 kj.Eno ti Kovačev ima isti traktor i plug sa 4 brazde ,dosta laganiju zemlju od moje ,odrade dosta više za dan.
 
Nazad
Vrh