Izdavanje državne zemlje u zakup

Prosle cela licitacija, nije bila jedna cestita parcela od 5-10ha u celoj opstini, sve je otislo po pravu preceg. Bilo samo neobradivog zeljista ili zemljista koja i mestani tog sela ne rade.
Izgleda da mi je ovo prva i zadnja godina sa drzavnom zemljom. :ppozdrav:
 
Ja sam uzeo dosta ali po znatno vecim cenama nego prosle godine.Vise cu raditi,ulagati i reskirsti a manje zaraditi.
 
10 god zakup za stocare,neki su vec dobili kod nas na taj rok.Za ratare bi trebalo biti na 4-8 godina ....valjda ?.
 
Kod nas u opstini VS, ratari na 10god.Sve je islo na bazi dogovora niko se nije terao sve je islo po pocetnoj ceni, kazem za sve parcele u nasoj opstini.Licitacija bila jos pre 2meseca.
 
Sigurno se nece terati.Ipak je to na 10 godina a ne godinu.Zato sam i grabio da se povecsm da imam dobar start za iducu godinu.Cak mislim da u drugom krugu uzmem jos 20ha losije zemlje.
 
I kad je bilo na 1god sve je islo na bazi dogovora.Desilo se samo 1 parcela ili eventualno 2 parcele da se teraju ali to su male parcele od 5-10ha.
 
Kod nas ranije kad je još bilo zemlje na tri god ,dolazičo ovi iz crvenke što rade sa šećeranom i nađu majstora koji će za njih uzimati zemlju imožeš se slikati,tako da je i jedan od članova ovog foruma zajedno sa svojom mamom uzimao zemlju za njih i nešto za se,čak je mama na lažnu adresu ,odn njen muž je njoj bio punomoćnik na licitaciji i svoju adresu su komisija prihvatila,kad se kontaktiralo ono govno od inspetorke ,ona se pravi luda,kao oni od gore to prihvataju i tako,sad nema ni zemlje za licitaciju ,nema ni tog člana sa ovog foruma da se bavi poljoprivredom .
 
Sreća te u Mačvi nema takve zemlje pa nema ni licitacije. Redovne arende oko 250 € po HA i nema svađe.
 
Šta ću ja mučenik sa mojim fergusonom, niti dajem moje dve njive niti uzimam tuđe, kao i sa ženama, isto pravilo.
 
Nazad
Vrh